Në fokus

October 9, 2020 | 8:02

8 sjelljet karakteristike të një personi të rremë

Njerëzit e rremë janë shumë të mirë në maskimin e qëllimeve të tyre reale dhe për këtë arsye nuk është e lehtë të kuptohet kur takojmë dikë që dëshiron të tallet me ne. Sidoqoftë, ekzistojnë disa sjellje tipike të atyre që priren të veprojnë në një mënyrë të gabuar që e bëjnë shumë të lehtë identifikimin e fajtorëve. Kjo do ta bëjë më të lehtë për të shmangur ata që mund të na dëmtojnë. Le të shohim cilat janë tetë veprimet që demaskojnë një person të rremë:

  1. Ata nuk dinë se ç’është respekti për të tjerët

Njerëzit e rremë priren të respektojnë vetëm ata për të cilët besojnë se kanë fuqi, për sa u përket të tjerëve ata janë në gjendje t’i trajtojnë keq dhe pa asnjë konsideratë. Një person autentik dhe i sinqertë nuk do të ishte në gjendje të sillej kurrë në këtë mënyrë.

  1. Ata veprojnë për të ndryshuar të tjerët

Ata synojnë të formojnë njerëzit, në mënyrë që të përfitojnë dhe të marrin atë që duan. Ata me qëllime të mira nuk kanë interes të ndryshojnë karakterin ose mendimet e atyre që janë para tyre. Le të mos mashtrohemi nga ata që dëshirojnë të jemi ndryshe vetëm për ndonjë qëllim.

  1. Ata kërkojnë vazhdimisht vëmendje

Njerëzve të rremë u pëlqen të jenë gjithmonë në qendër të vëmendjes, sepse ata janë njerëz jashtëzakonisht egoistë. Ata janë gjithmonë të dëshpëruar për vëmendje dhe shpesh për të qenë në qendër të skenës, ata janë të gatshëm të bëjnë gjithçka. Nga ana tjetër, njerëzit e mirë nuk kanë nevojë të përdorin mjete të caktuara për të tërhequr vëmendjen e të tjerëve.

  1. Ata priren të mburren me arritjet e tyre

Njerëzit e rremë duan të mburren gjatë gjithë kohës për arritjet e tyre, dhe shpesh thonë shumë gënjeshtra, në mënyrë që të duken si njerëz fitues dhe të fortë. Ata që i arrijnë qëllimet e tyre vetëm me forcën e tyre nuk kanë nevojë të mburren për t’u ndjerë të plotësuar.

  1. Ata duan të bëjnë thashetheme

Ata ndiejnë vazhdimisht nevojën për të folur keq për të tjerët dhe për të shkaktuar përçarje edhe midis atyre që e duan veten e tyre. Ata e bëjnë atë sepse në këtë mënyrë besojnë se po tërheqin gjithë vëmendjen. Nga ana tjetër, ata që nuk dinë se çfarë është gënjeshtra, nuk kanë nevojë të flasin keq për të tjerët, sepse nëse kanë diçka për të thënë, ata shprehin me qetësi mendimin e tyre për ata që janë drejtpërdrejt të interesuar.

  1. Ata bëjnë premtime që nuk i mbajnë

Njerëzit e rremë janë shumë të mirë në bërjen e shumë premtimeve, por ata nuk mbajnë asnjë prej tyre, sepse nuk kanë interes për ta bërë këtë. Nga ana tjetër, njerëzit e ndershëm do të ishin të gatshëm të bënin gjithçka për të mbajtur fjalën e tyre.

  1. Ata kritikojnë të tjerët

Njerëzit e rremë, në mënyrë që të ndihen më mirë, janë mësuar të kritikojnë vazhdimisht këdo, duke qëndruar në këmbë si më të mirët nga të gjithë. Nga ana tjetër, njerëzit e ndershëm admirojnë ata që mund të arrijnë ëndrrat e tyre dhe i lavdërojnë ata që e meritojnë atë.

  1. Ata janë të mirë vetëm kur duan të arrijnë diçka

Njerëzit e rremë mund të sillen në një mënyrë të shtirur kur ata kanë një qëllim specifik për të arritur. Sapo të marrin atë që u duhet, ata heqin maskën.

 

Burimi / https://www.positivevibration.guru/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top