FB

April 2, 2021 | 8:55

A është shpirti juaj i lodhur? 10 gjërat që lodhin shpirtin tuaj dhe mënyrat për ta rregulluar atë

Nëse i përjetoni të gjitha këto, ka shumë të ngjarë që shpirti juaj të jetë i lodhur. Të kesh një shpirt të lodhur të çon në një jetë që nuk përputhet me qëllimet personale dhe orientimin që do doje të ndiqje. Jo vetëm që ju kap lodhja, por ju gjithashtu keni ndjenjën se mënyra juaj e jetës është e pakuptimtë, përpjekjet tuaja janë të kota dhe po lëvizni në drejtimin e gabuar.

Si pasojë, energjia juaj është tretur kundër luftimit të kësaj gjendjeje. Rrjedhja e saj bëhet gradualisht më e dobët. Është si një flakë që dridhet në një dhomë të zbrazët. Në mënyrë që të kontrolloni nivelet e energjisë suaj, fërkoni pëllëmbët e duarve për 30 sekonda. Pastaj largojini ato ngadalë nga njëra-tjetra. Nëse nivelet tuaja të energjisë janë të larta dhe shpirti juaj është në ekuilibër, do t’ju duhet të zbuloni dridhjet dhe ngrohtësinë midis pëllëmbëve tuaja.

Përkundrazi, nëse nuk ndjeni energji, kjo tregon se diçka po shkon keq. Ju ka mbaruar energjia dhe shpirti juaj është i lodhur.

10 gjërat që lodhin shpirtin tuaj:

 • Ju jeni në rrugën e gabuar, në kontrast me unin tuaj të vërtetë
 • Ju thoni ‘po’ edhe pse do të donit të thonit jo
 • Ajo që bëni nuk i përmbush qëllimet tuaja
 • Ju merrni pjesë në grindje të parëndësishme.
 • Njerëz, partnerë ose miq toksikë, janë rreth jush.
 • Mendimet negative ju kapin vazhdimisht.
 • Ju keni ngecur në të kaluarën
 • Ekziston një konfuzion në mendimet dhe vendimet tuaja
 • Konsumoni shumë ushqim, alkool ose ilaçe
 • Ju nuk kujdeseni për veten tuaj dhe nuk e doni atë që jeni

Të gjitha sa më sipër mund ta lodhin një shpirt. Nga ana tjetër, kjo mund të shkaktojë probleme më të rënda, të tilla si depresioni dhe humbja e kapaciteteve mendore të tilla si intuita dhe ndjeshmëria. Mund të çojë gjithashtu një person në varësi ose probleme të mëdha psikologjike. Prandaj, nëse shpirti juaj është i lodhur, është e domosdoshme të ndërmerrni disa ndryshime. Hapi i parë është gjetja e rrënjës së kësaj situate. Kur të jeni të sigurt për shkaqet, duhet të jeni gati të përballeni me to.

10 gjërat që ju ndihmojnë të përmirësoni shpirtin:

Nëse është një nevojë e madhe që ju ta ndryshoni këtë, duhet të merrni disa masa që mund të përfshijnë meditim dhe aktivitete interesante. Kjo është ajo që ne sugjerojmë:

 • Praktikoni meditimin çdo ditë.
 • Lexoni libra për jetën shpirtërore. Kjo do t’ju frymëzojë të kërkoni natyrën tuaj të vërtetë.
 • Dëgjoni muzikë të mirë shpirtërore.
 • Mësoni të përdorni Kristalet
 • Mbroni dhe tërhiqni energjinë pozitive përmes magjisë!
 • Praktikoni tokëzimin.
 • Vendosni një qëllim konkret, pozitiv dhe frymëzues dhe punoni për të.
 • Mundohuni të shmangni njerëzit toksikë.
 • Bëni ndonjë sport në natyrë, të tilla si vrapim ose not. Përmes kësaj, përpiquni të lidheni me natyrën.
 • Duaje Veten.

Edhe nëse besoni se nuk jeni perfekt, ju tashmë jeni një person i veçantë dhe meritoni diçka më të mirë. Dhe përveç kësaj, vetvetja është e vetmja gjë që posedojmë vërtetë dhe mund të punojmë vetëm për vetë-përmirësimin tonë.

Sigurisht, nëse simptomat e një shpirti të lodhur janë vërtet intensive, konsultohuni me një mjek ose një psikolog. Përpiquni të dilni nga kjo gjendje e mendjes dhe të shëroni shpirtin tuaj. Sapo të vendosni të filloni, rezultatet pozitive do të shfaqen shumë shpejtë. Mos harroni, se, sido që të jetë, shpirti juaj është i fortë dhe mund të kalojë nëpër të gjitha këto vështirësi!

 

 

Burimi / https://themindsjournal.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top