FB

May 8, 2022 | 10:26

Baballarët që lënë gjurmë në zemrat e fëmijëve të tyre…

Ka shumë baballarë që lënë gjurmë në zemrat e fëmijëve të tyre. Janë figura shumë larg imazhit klasik të burrit që e kufizon veten ekskluzivisht në të qenit ofrues ekonomik, duke i deleguar të gjitha detyrat prindërore partnerit të tyre. Në të vërtetë, këta janë baballarë që gjithashtu ushqejnë, ndërtojnë dhe lënë një gjurmë të mrekullueshme në zemrat e fëmijëve të tyre.

shutterstock_216080668-768x768

Etër që lënë gjurmë në zemrat e fëmijëve të tyre

Çfarë e bën një baba të mirë apo një nënë të mirë? Fjala magjike është përfshirja. Të kesh një baba që është vazhdimisht i përfshirë në jetën e fëmijëve të tij qëndron me ta përgjithmonë. Është një lloj pjesëmarrjeje aktive dhe pozitive që është vërtet e dobishme. Përveç kësaj, figura atërore duhet të jetë e kualifikuar në artin e emocioneve, e aftë për t’u dhënë fëmijëve të tyre siguri dhe për të favorizuar zhvillimin e tyre personal.

15304320_10209228406919696_1866095076309063872_o

Riformulimi i maskulinitetit: baballarë të ndjeshëm që dinë të duan

Etërit që lënë gjurmë në zemrat e fëmijëve të tyre dinë të jenë të pranishëm dhe si t’u ofrojnë dashuri fëmijëve të tyre. Ata e bëjnë këtë duke lënë mënjanë skemën klasike të maskulinitetit hegjemonist dhe tradicional. Lloji që tregon një imazh të fortë, të vendosur, por fsheh emocionet dhe ndjeshmërinë e tyre.

Ata na ndihmuan të jemi ata që jemi tani

Prindërit që lënë gjurmë në zemrat e fëmijëve të tyre nuk ëndërrojnë të rrisin fëmijë të suksesshëm. Ata thjesht duan t’i japin botës njerëz të lumtur. Ky faktor është vendimtar në jetën e çdo fëmije. Megjithatë, shumë shpesh, nënat dhe baballarët pothuajse bëhen trajnerë për fëmijët e tyre.

Burrat: duke bërë rrugën e tyre në një botë plot stereotipe

Ju mund të mos jeni gjithmonë të vetëdijshëm për këtë, por në realitetin tonë aktual, stereotipet gjinore vazhdojnë që janë të vështira për t’u eliminuar. Në këtë rast të veçantë, ne po flasim për ata që lidhen me prindërimin. Për shembull, aktualisht, baballarët e kanë të vështirë të gjejnë vende publike për të ndërruar pelenat e fëmijëve të tyre. Kjo për shkak se këto zona priren të ekzistojnë vetëm në tualetet e grave, jo të burrave.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi exploringyourmind.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top