Editorial

February 8, 2018 | 13:14

Së bashku për të luftuar trafikimin e qenieve njerëzore

Trafikimi ka qenë dhe vazhdon të jetë i përhapur në vend, ku shumica e viktimave janë fëmijët. Trafikimi zakonisht kryhet nëpërmjet propozimeve false të punës dhe martesave ose rrëmbimeve dhe shitjeve.

Në disa pjesë të Shqipërise është e vështire të gjendet nje fshat i paprekur nga ky fenomen. Ndërsa ka rënie të lehtë nga viti 1997-98, trafikimi i fëmijëve për qëllim prostitucioni vazhdon pothuajse çdo ditë. Risku i rekrutimit mbetet i lartë, veçanërisht për të varfërit dhe të pa arsimuarit.

Në kuadër të këtij realiteti rrjeti URAT (Reagimi i Përgjithshëm kundër Trafikimit) në Shqipëri ka përgatitur një lutje, e cili do të mbahet ditën e sotme në Katedralen e Shën Palit, Tiranë. I pranishëm në këtë organizim do të jetë dhe Zëvendësministri i Praktikantëve / Koordinatori Kombëtar kundër Trafikimit të Personave, i cili do të mbajë një fjalim, si dhe Kryepeshkopi Xhorxh Frendo.

Këtë vit, rrjeti ka zgjedhur të trajtojë temën “Migracioni pa trafik”, ku përmes ushqimit dhe të mirave materiale do të mbështesë Qendrën Kombëtare të Azilit dhe Migracionit në Babrru, Tiranë për refugjatët që aktualisht jetojnë atje.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com