Marrëdhënie

November 22, 2017 | 11:23

Burra të dhunshëm, këmbanat që bien para se të jetë tepër vonë

Dhuna ndaj grave nuk është vetëm për agresionin. Shpesh lind dhe mishërohet në sjellje të gabuara, forma të dhunës delikate dhe që është vështirë të identifikohen,  sidomos nëse përjetohen brenda një marrëdhënieje në çift. 

1

9 këmbanat e alarmit para se të jetë tepër vonë:

1. Bëjnë ose thonë gjëra që ju bëjnë të ndiheni keq pas kësaj
2. Përpiqen t’ju parandalojnë që të bëni diçka që dëshironi të bëni (një veshje të veçantë, të dilni me miqtë, të keni një punë ose studioni) 
3. Ndjekin ose kontrollojnë lëvizjet  (ndoshta duke telefonuar ose duke dërguar mesazhe vazhdimisht)
4. Frikë nga partneri 
5. Seks edhe kur partneri nuk do 
6. Të jesh xheloz dhe / ose të akuzosh partnerin, që i kushton shumë vëmendje dikujt tjetër 
7. Ju shtyn ose kërcënon të bëni gjëra të caktuara
8. Fyen, kritikon, dhe ju bën të ndiheni budallenj për idetë tuaja
9. Kontrollon financat, ndoshta kontrollon të gjitha shpenzimet tuaja në shtëpi 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com