Mirëqenie

January 8, 2018 | 10:43

Çfarë duhet të hanë fëmijët të kenë një IQ më të lartë

Dieta në fëmijëri është shumë e rëndësishme për zhvillimin dhe shëndetin e ardhshëm të fëmijës dhe madje, sipas një studimi shkencor të ri të SHBA kontribuon në rritjen e IQ!

1

Sipas studimit, fëmijët që hanë peshk të paktën një herë në javë kanë 4,8 njësi më të lartë të IQ në krahasim me fëmijët që hanë më pak ose fare. Gjithashtu, peshqit ndihmojnë fëmijët të gëzojnë gjumë më të mirë.

Gjetjet e mëparshme kanë sugjeruar se ka një marrëdhënie të vlefshme mes acideve yndyrore omega-3, të cilat gjenden shumë në peshk, sidomos salmon, ton dhe skumbri, dhe inteligjencës më të lartë, por edhe gjumit më të mirë.

 Fëmijët duhet të hanë peshq që të vegjël. Dhe kur themi të vegjël, nënkuptojmë edhe nga mosha 10 muajsh, pasi peshku nuk përmban eshtra dhe pritet në copa të vogla. Sidoqoftë, konsumi i peshkut nuk duhet të shtyhet përtej moshës 2- vjeçare.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com