FB

May 5, 2022 | 11:11

Çfarë të bëni nëse nuk ju pëlqejnë vjehrrit tuaj

Marrëdhënia me vjehrrit është gjithmonë e vështirë, edhe kur kaloni mirë. Ata nuk janë prindërit tuaj, ju nuk mund të keni të njëjtin besim, nuk mund të kritikoni partnerin tuaj me ta (edhe në ato ditë kur është vërtet e qartë se kush ka të drejtë) dhe kur vijnë nipërit (heshtja)… shkurt, është një lojë diplomacie.

Mos mendoni se martesa juaj është e dënuar vetëm sepse marrëdhënia juaj me vjehrrit është e tensionuar. Me pak durim dhe mirëkuptim, mund të mësoni të lundroni në ujërat më të ashpra dhe të ndërtoni një marrëdhënie të shëndetshme. Këtu janë disa sugjerime:

Komunikoni me partnerin tuaj. Hapi i parë është të flisni me bashkëshortin tuaj për shqetësimet tuaja. Ai mund të jetë plotësisht i pavetëdijshëm për tensionin mes jush dhe familjes së tij dhe mund të ndihmojë në ndërmjetësimin e situatës.

Shmangni debatet delikate me vjehrrit. Ka disa debate që mund të shkaktojnë konflikte. Pavarësisht nëse është politika, feja apo stili i prindërimit, është më mirë t’i shmangni dhe nëse nuk mundeni, jini të respektueshëm dhe përpiquni t’i shihni gjërat nga këndvështrimi i tyre.

Vendosni kufij. Është e rëndësishme të vendosni kufij me vjehrrit tuaj, veçanërisht nëse ata janë duke ngacmuar ose ndërhyrë në jetën tuaj. Bëjuni atyre të ditur se me çfarë jeni dhe me çfarë nuk jeni të kënaqur. Dhe mos kini frikë të qëndroni në disa pozicione tuajat.

Mos i merrni gjërat personalisht. Do të ketë raste kur vjehrri juaj do të thotë ose do të bëjë diçka që lëndon ndjenjat tuaja. Por është e rëndësishme të mos i merrni gjërat personalisht. Ata mund të mos përpiqen qëllimisht t’ju dëmtojnë dhe është e rëndësishme të mbani mend se ata janë po aq njerëzorë sa gjithë të tjerët.

Pranojini ashtu siç janë. Vjehrri juaj nuk do të ndryshojë kurrë, kështu që është e rëndësishme t’i pranoni ata ashtu siç janë. Përpjekja për t’i ndryshuar do të shkaktojë vetëm tension dhe konflikt.

Kërkoni këshilla dhe mbështetje. Nëse jeni duke luftuar me vjehrrin tuaj, është e rëndësishme të kërkoni mbështetjen e dikujt që mund të japë këshilla të paanshme. Ky mund të jetë një mik ose i afërm që është afër situatës. Ata do të jenë në gjendje t’ju ofrojnë mbështetje dhe udhëzime pa paragjykime.

 

Burimi / https://www.donnad.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top