FB

February 16, 2021 | 8:15

Çfarë tregon për shëndetin tuaj ngjyra dhe shpeshtësia e urinës?

Ngjyra, trashësia dhe aroma e urinës mund të zbulojnë shumë për mirëqenien tuaj. Urina është mbetja e trupit në një formë të lëngshme, e cila në thelb është prodhuar nga uji, kripa dhe komponimet sintetike referuar si gërryes të urinës. Veshkat e prodhojnë atë, pasi kanalizojnë nga gjaku helmet dhe sende të tjera të dëmshme. Në mënyrë të ngjashme, gjëra të tilla si ushqimet, medikamentet dhe sëmundjet mund të ndikojnë gjithashtu në ngjyrën e urinës.

Shpeshtësia e urinimit dhe ngjyra?

Kur jeni i qëndrueshëm, ngjyra e urinës duhet të jetë e verdhë ose e artë e butë dhe kjo hije e ka origjinën nga një ngjyrë që bën korniza juaj, e njohur si urokrom. Ngjyra e saj e butë ose e shurdhër gjithashtu mund të ndryshojë. Në çdo rast që nuk ka hije, ndoshta keni konsumuar shumë ujë ose keni marrë ilaçe që konsiderohen diuretike, gjë që e bëjnë trupin të nxjerrë lëngjet e tepërt. Një urinë me nuancë tepër të shurdhër, ose të errët mund të jetë një sinjal që ju jeni dehidratuar dhe duhet të pini pije shtesë. Sido që të jetë e mundur, mund të jetë gjithashtu një tregues i problemeve me mëlçinë, kështu që shkoni te profesionisti në rast se nuk shfaqni simptoma të përmirësimit pas një dite. Kjo është gjithashtu e lidhur me urinimin e rregullt.

E kuqe

Urina me hije të kuqe mund të jetë një tregues i problemeve. Së pari, nuk duhet neglizhuar, për shkak se mund të ketë afërsi të gjakut dhe ju duhet të informoni menjëherë ekspertin tuaj. Mund të jetë një problem së bashku me veshkat ose fshikëzën e urinës. Përgjigjen në lidhje me këtë mund t’jua jap vetëm mjeku specialist. Për më tepër, mund të jetë edhe një shkak plotësisht i padëmshëm për këtë manifestim, ju mund të keni ngrënë shumë panxhar, manaferra ose ushqime që kanë ngjyrë të kuqe dhe që i japin urinës tuaj këtë nuancë.

Hije portokalli

Pavarësisht nga realiteti që nuk është aq tradicional, kjo do të lindë. Një për këtë mund të jetë bollëku i lëndëve ushqyese c në trup.

Hije blu

Pavarësisht nga realiteti që do të dukej si i çuditshëm, kjo mund të prezantohet me anë të një bollëku kalciumi ose një lloj ndotjeje bakteriale. Kjo do të ndodhë me njerëzit që marrin shtesa të lëndëve ushqyese. Ju duhet të jeni vigjilent me ilaçet dhe shtesat e lëndëve ushqyese që po merrni dhe nëse shihni ndonjë rrezik shkoni te specialisti.

E kuqërremtë në errësirë

Kjo mund të jetë një nuancë e identifikuar më së shumti mbi rrezikun se keni një problem me veshkat, ngjyra e errët e urinës tregon se mund të keni një infeksion. Në shumicën e rasteve kjo tregon se keni një gur dhe rrugët tuaja urinare janë duke e përjetuar këtë problem, pasi kjo bllokon në mënyrë të tmerrshme fshikëzën. Gjithashtu ju mund t’i keni brenda në veshkë dhe po e dëmtojnë atë.

 

 

Burimi / https://www.didanain.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top