Mirëqenie

May 14, 2020 | 8:06

Covid-19 dhe plazma hiperimune, ja pse duhet të merrni informacione nga burime të besueshme

Presidenti i AVIS Nazionale, Gianpietro Briola, është rikthyer edhe një herë për të folur rreth plazmës hiperimune të përdorur në terapinë e disa pacientëve me Coronavirus. Gjithashtu pas disa mesazheve që shfaqeshin në rrjetet sociale, ai vendosi të përsëriste konceptet kryesore të ekspozuara tashmë në një video, për të sqaruar përdorimin e plazmës hiperimune në terapinë e pacientëve me Coronavirus.

Kjo është letra e tij e hapur:

“Pas mesazheve që qarkullojnë në WhatsApp dhe Facebook, ne duam të sqarojmë dhe rithemelojmë atë që është theksuar tashmë në lidhje me terapinë e plazmës hiperimune kundër Covid-19. Është treguar se në shumë raste plazma është efektive për shkak të antitrupave të pranishëm në subjektet e shëruar, por me plazmën e tërhequr administrohen gjithashtu substanca jo të nevojshme për trajtimin e patologjive të caktuara. Prandaj, ajo përfaqëson një terapi eksperimentale dhe urgjente që tashmë njihet për sëmundje të tjera.

Për këtë arsye është e nevojshme të kuptohet se cilat antitrupa janë efektivë, izolimi i tyre, pastrimi i tyre dhe më pas administrimi i tyre në dozë të kontrolluar dhe farmakologjike. Siç ndodh, për shembull për imunoglobulinat tetanus. Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se kjo qasje ka treguar që plazma përmban elemente që funksionojnë kundër virusit dhe e neutralizojnë atë.

AVIS, së bashku me botën shkencore dhe Qendrën Kombëtare të Gjakut, po ndjek me vëmendje zhvillimet dhe po punon për të studiuar këto mundësi. Megjithatë, për momentin është e rëndësishme të qëndroni të qetë dhe të pyesni gjithmonë burimet e besueshme, në mënyrë që të mos krijoni pritshmëri të rreme.

Sapo të njohim testin që është në gjendje të zbulojë dhe dozojë më mirë këto antitrupa specifikë dhe sa më shpejt që kompanitë e aktivizimit të plazmës të jenë në gjendje të prodhojnë imunoglobulina specifike, ne do të përfshijmë bujarinë e donatorëve për plazmaferezën”.

 

 

Burimi / https://www.avis.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com