Psikofakt

November 30, 2020 | 8:40

Covid-19 na ka treguar se sa injorantë dhe të brishtë jemi

Covid-19 ka treguar se njerëzit nuk janë aq sovran sa mendonin.

covid-19_-6-things-that-prove-its-not-a-hoax

Zyrtarët qeveritarë nuk dinë çfarë të bëjnë, shtypi nuk di kë të akuzojë, informacioni është i ndryshëm, Ministria e Shëndetësisë kundërshton vetveten dhe OBSH e bën. Dhe ne po çmendemi pak nga pak.

Jemi duke u sëmurë jo vetëm fizikisht, por edhe emocionalisht. Jemi duke udhëhequr më së shumti raste të problemeve të shëndetit mendor kurrë të para ndonjëherë në botë. Më së shumti është një mosfunksionim i madh i lajmëtarëve tanë kimikë në historinë njerëzore.

Çfarë na ka treguar e gjithë kjo?

Përveç kuptimit të rëndësisë së profesionistëve, të tillë si psikologë, psikiatër, terapistë dhe psikoanalistë, si dhe nevojën që mjekët ta adresojnë gjithashtu trurin dhe emocionalitetin e njeriut, pandemia ka zbuluar se sa të brishtë jemi.

Nuk jemi aq të mençur sa ç’menduam, jemi të kufizuar, rajoni ynë cerebral i arsyetimit logjik ende nuk ka evoluar mjaftueshëm, truri ynë zvarranik na ka treguar se është edhe më i fortë, sepse instinkti ynë i mbijetesës vazhdon të na ndikojë edhe me evolucionin.

Një virus vret, të rrëzon, një mikroorganizëm shkatërron një shoqëri.

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi italiafeed.com

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top