Mirëqenie

July 15, 2020 | 8:12

Covid-19, simptomat kur duhet të kërkoni ndihmë

Simptomat e Covid-19 variojnë nga të lehta deri në forma të rënda. Shenjat shfaqen dy deri në 14 ditë pas ekspozimit ndaj virusit Covid-19. Instituti i Shëndetit Publik, ISHP, në një postim në rrjetet sociale rendit simptomat e koronavirusit, të cilat nuk duhen neglizhuar dhe duhet kërkuar ndihmë.

Simptomat:

  • Kollë
  • Temperaturë
  • Ethe
  • Dhimbje muskujsh
  • Vështirësi në frymëmarrje
  • Dhimbje fyti
  • Humbje të shijes dhe nuhatjes
  • Konfuzion
  • Përgjumje
  • Dhimbje, shtrëngim në kraharor

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top