FB

June 17, 2022 | 8:30

Dallimet mes divorcit dhe anulimit zyrtar të martesës

Rruga ligjore për t’i dhënë fund një martese mund të jetë e vështirë, por dhe me zgjedhje. Martesa juaj ka mbaruar dhe ju gjithashtu dëshironi të zhvilloni një pikë ligjore. Ekzistojnë dy mundësi: divorci dhe anulimi zyrtar. A e dini se cilat janë ndryshimet?

Dallimi më i madh mes një divorci dhe një anulimi zyrtar është se një divorc i jep fund një martese ligjërisht të vlefshme, ndërsa një anulim zyrtar shpall një martesë të pavlefshme. Divorci i jep fund një martese të ligjshme dhe deklaron se bashkëshortët janë sërish beqarë. Ndërsa anulimi zyrtar është një dënim ligjor që anulon një martesë duke shpallur martesën të pavlefshme dhe se bashkimi nuk ka qenë kurrë ligjërisht i vlefshëm. Megjithatë, edhe nëse martesa anulohet, të dhënat e martesës mbeten në dosje.

BAZA LIGJORE PËR ANULIM OSE DIVORC

  • Njëri ose të dy bashkëshortët janë detyruar ose mashtruar në martesë.
  • Njëri ose të dy bashkëshortët nuk ishin në gjendje të merrnin vendimin për t’u martuar për shkak të një paaftësie mendore, drogës ose alkoolit.
  • Njëri ose të dy bashkëshortët nuk ishin në moshë madhore për t’u martuar.
  • Martesa ishte me incest.
  • Një bashkëshort ka fshehur një çështje të rëndësishme, si përdorimi i drogës, historia kriminale, një fëmijë, ose një sëmundje, nga ana tjetër.

 

 

Përgatiti S.P / Burimi www.donnad.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top