FB

January 14, 2022 | 8:15

Dashuria është një çrregullim hormonal që zgjat 90 ditë. Magjia është pas 90 ditësh

Përgatiti Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

 

 

Dashuria e pjekur është kur dashurojmë te tjetri elementet e tij reale dhe jo shumë problematike. Domethënë nuk i japim tjetrit cilësi të tjera që do të donim të kishim apo na kishin munguar në fëmijëri.

00

Sigurisht, ajo që e karakterizon dashurinë janë elementet e idealizimit.

Nuk është realiste të jesh në statusin e dashurisë gjatë gjithë jetës.

Prandaj i referohemi kronikës së një vdekjeje të paralajmëruar paraprakisht. Pra, sa më pak shfaqje/projeksione të bëjë njeriu, aq më i pjekur bie në dashuri.

Megjithatë, dashuria është një përvojë unike, e cila na josh, na transformon, na lëviz, na ripërcakton, na çorienton, na ndreq. Është një përvojë që na magjeps, një rrjetë që është thurur ngadalë dhe me dhimbje rreth nesh.

Dashuria lëviz botën tonë….!

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top