Këshilla & Arsye

January 10, 2018 | 11:04

Depresioni ka 4 fytyra

1Në disa raste, trajtimi i depresionit, me terapi apo mjekime, mund të zgjidhë anën fizike të shenjave të sëmundjes, por sigurohuni t’i tregoni gjithçka mjekut mbi shenjat fizike. Mos pretendoni që të shëroheni vetvetiu. Depresioni ka nevojë për trajtim mjekësor.

 

Depresioni reaktiv, i shkaktuar nga ngjarje traumatike, humbja e njerëzve të dashur, vështirësitë ekonomike apo humbja e punës.

Depresioni nervor, që ka të bëjë me personat që janë nën stres, që janë tejet të ndjeshëm apo që vuajnë dhe fajësojnë të tjerët për dhimbjen e tyre.

Depresioni i madh ose endogjen, ku individi fajëson veten për çdo gjë.

Depresioni i maskuar është i vështirë për t’u diagnostikuar, sepse manifestohet me shqetësime fizike të ndryshme.

Mjeku juaj mund t’ju sugjerojë barna kundër shqetësimit në rastet kur keni pagjumësi, të cilat mund t’ju ndihmojnë të qetësoheni dhe të bëni një gjumë të mirë. Disa antidepresivë si Cymbalta dhe Effexor mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjeve kronike. Mjekime të tjera mund të ndihmojnë gjithashtu. Edhe seancat me specialistin e fushës mund t’ju ndihmojnë për t’u qetësuar, si: terapia, njohja e sjelljes, mund t’ju mësojnë rrugën për ta kapërcyer më mirë dhimbjen.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com