Marrëdhënie

January 6, 2021 | 9:38

Dëshironi të merreni vesh me partnerin tuaj? Ja pesë fjalitë që nuk duhet t’i thoni kurrë

Kur kalojnë shumë vite jetesë së bashku, mund të ndodhë që të keni një vetëbesim të tillë që të mund të shkoni më tej me fjalë. Mund të ndodhë në intimitet, në jetën e përditshme dhe natyrisht, kur grindeni.

Fatkeqësisht, edhe nëse shpesh nuk i kushtohet vëmendje e veçantë çështjes, fjalët kanë një peshë që nuk duhet të nënvlerësohet kurrë. Në fakt, ka disa gjëra që nuk duhet t’i thuhen kurrë njëri-tjetrit dhe që sapo të shprehen nuk mund të tërhiqen kurrë. Fjalë që mund të lëndojnë dhe që mund të dëmtojnë marrëdhëniet midis partnerëve. Sot, pra, për të ruajtur marrëdhëniet me partnerin, do të përpiqemi të kuptojmë se cilat janë ato gjëra që nuk duhet t’ia thoni kurrë atij.

Ja çfarë nuk duhet t’i thoni kurrë partnerit tuaj

Ka gjëra që nuk duhet t’i thuhen kurrë një burri, sepse ato janë burim tensioni dhe grindjeje të rëndësishme. Le të analizojmë së bashku disa nga më të rëndësishmet dhe të përpiqemi të kuptojmë pse nuk duhen thënë kurrë dhe si të sillemi në lidhje me to.

Ju nuk më kushtoni kohë të mjaftueshme. Një nga gjërat për të cilën fajësohet shpesh partneri është mungesa e vëmendjes së duhur. Në shumicën e rasteve, ky mesazh arrin i shtrembëruar në anën tjetër. Kjo mund të dëmtojë sepse partneri gjithmonë do ta përjetojë atë si një akuzë dhe nuk ju fton të keni më shumë përqafime. Prandaj do të ishte e këshillueshme që ta përcillni mesazhin në një mënyrë tjetër. Kështu grindjet ose tensionet do të shmangen dhe ndoshta do të merrni atë që dëshironi.

Nuk e duroj dot nënën tënde. Ekziston një ligj universal që nuk duhet harruar kurrë dhe sipas të cilit nuk duhet të flasësh kurrë keq për nënën e partnerit. Edhe nëse nuk merreni vesh me të, prandaj është gjithmonë mirë të shmangni konfrontimet e drejtpërdrejta. Dhe nëse vërtet doni (ashtu si duhet të jetë) të ndani ndonjë problem, është më mirë të shmangni të folurit keq për të duke shprehur thjesht shqetësimin tuaj. Ndoshta për të kërkuar ndihmë. Me pak fjalë, kjo është një situatë jashtëzakonisht delikate dhe prandaj duhet të trajtohet gjithmonë me një takt të caktuar.

Shokët tuaj janë idiotë. Një detaj tjetër i rëndësishëm për një mashkull janë miqtë, veçanërisht nëse janë më të mëdhenj se ai. Të flasësh keq për ta ose t’i ofendosh është një veprim i keq, i cili duhet të shmanget gjithmonë. Nëse keni ndonjë problem me disa prej tyre, idealja do të ishte ta zgjidhnit duke i lënë mënjanë. Përndryshe, ju gjithmonë mund të bëni më të mirën e një situate të keqe dhe të përpiqeni t’i toleroni ata sa më shumë që të mundeni. Me kalimin e kohës, ndoshta, gjërat do të përmirësohen.

Ju jeni fëminor. Një tjetër gjë e gabuar për t’i thënë një burri ka të bëjë me akuzën se sillet si fëmijë. Kjo akuzë do ta bëjë atë të mbyllet pa dhënë asnjë rezultat. Nëse ka qëndrime që nuk ju pëlqejnë është më mirë që të gjeni një mënyrë për t’i vënë në dukje dhe të përpiqeni t’i kaloni ato si një sugjerim për përmirësim. Në këtë mënyrë do të ketë një shans më të madh për sukses.

Ju nuk jeni i zoti në… Çdo fjali që fillon kështu është e mbyllur plotësisht nga partneri. Për të parandaluar që kjo të ndodhë është mirë të mësoni t’i formuloni gjërat ndryshe. Vetëm në këtë mënyrë mund të shpresojmë të marrim rezultate duke shmangur grindjet e panevojshme që me kalimin e kohës mund të çojnë në distancim.

Mund të tingëllojë e çuditshme por shmangia e këtyre pesë frazave mund ta ndihmojë vërtet çiftin. Duke përdorur fjalët e duhura, mund të gjeni një harmoni themelore të aftë për të bërë që gjithçka të funksionojë normalisht. Për më tepër, ju mund të rriteni së bashku si çift dhe të bëheni një ekip. Kjo është shumë e rëndësishme për një marrëdhënie që është e kënaqshme dhe e aftë të sjellë gëzim për të dy.

 

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top