Në fokus

May 15, 2018 | 10:07

‘Dhimbja dhe krenaria ime nuk mund të ndahen kurrë’: nga viktimat e djegura në të mbijetuarat e abuzimeve shtëpiake

Shumë më tepër se shenjat e marra, plagët janë një demonstrim i mekanizmave të pabesueshëm të përballimit të trupit për të riparuar veten.

Qoftë nga një djegie me cigare, një aksident i madh, një operacion ose një sulm, lëkura nxiton të rregullojë plagët për të mbrojtur shtresat e brendshme të ndjeshme të trupave tanë.

Metodat për të ‘trajtuar’ ose për të hequr plagët janë bërë gjithnjë e më të avancuara gjatë dekadave të fundit, duke pasur parasysh përparimet në – dhe rritjen e obsesionit me – kirurgji plastike.

Në të vërtetë, një studim i kësaj jave zbuloi se shkencëtarët së shpejti do të ishin në gjendje të shtypnin lëkurën e lakueshme në një printer 3D për të shëruar plagët më shpejt, për t’i zbutur ato dhe për të përshtatur estetikën e dëshiruar të pacientit.

Por në një seri të re të fotografive, fotografja Sophie Mayanne e vë në pikëpyetje dëshpërimin tonë për të hedhur, ngjyrosur, mbuluar dhe zbutur ‘papërsosmëritë’ që projektojnë një kujtesë permanente dhe të dukshme të dhimbjes fizike dhe emocionale.

Burimi / dailymail.co.uk

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com