Marrëdhënie

July 4, 2018 | 13:15

Disa këshilla për të kuptuar nëse partneri ju tradhton…

I lodhur, i mërzitur, i hutuar: partneri ynë kohët e fundit duket pak i çuditshëm. Nëse mbledhjet në zyrë zgjasin përtej orarit të zakonshëm, nëse telefonatat me miqtë bëhen gjithnjë e më të shpeshta dhe se papritmas fillon të përdorë parfumin që ia kemi dhuruar një vit më parë, diçka është. Ja se si të hetojmë me takt dhe pa dramë për të zbuluar nëse po na tradhton!

Pa pretenduar të bëhemi Sherlock Holmes për punë orësh, por edhe pa dashur që ai të tallet me ne, nëse fillojmë të kemi dyshime mund të fillojmë të kuptojmë nëse ato janë të bazuara apo jo. A ka ndryshuar papritmas për shkak të fazave të hënës apo a ka diçka tjetër që po ndodh?

Këtu janë disa truke për të qartësuar idetë tona dhe për të kuptuar nëse instinkti ynë “ka të drejtë”… ose jo!

Para së gjithash: Tashmë është e qartë, smartphoni jonë është depozituesi i çdo aspekti të jetës sonë. Brenda këtij zgjerimi të qëllimeve tona mund të gjejmë gjithçka: nga aplikacioni për llogarinë rrjedhëse, për atë për transportin publik, por sidomos ato të rrjeteve sociale. Nëse bëhet fjalë për një faqe për të dhëna online ose thjesht Facebook, ne fillojmë të kuptojmë nëse diçka nuk kthehet. Nëse mesazhet Whatsapp fshihen, ose nëse partneri e ka shënuar atë me një emër mashkullor, ne nuk mund të gjejmë gjurmë të rëndësishme. Por, bisedat mes miqve në FB ose email-et në kutitë postare që nuk janë parë më parë mund të ndriçojnë…

“Oscar”: Nëse sjellja e partnerit tonë duket paksa shumë e lehtë, disa dyshime mund të marrin formë. Nëse pas grindjeve në kufijtë e acarimit ai kthehet në mënyrë të pashpjegueshme i qetë, na mbush me vëmendje, madje na shoqëron vullnetarisht për shopping dhe për darkë me miqtë, llogaritë nuk dalin. Nga ana tjetër, një burrë i pabesë e di mirë se rregulli numër një është që gjithmonë të mohojë, madje edhe përballë dëshmive: prandaj, në vend të një sjelljeje fajtore, ai miraton strategjinë e të dashuruarit të çmendur. Syri, pas aq shumë vëmendjeje, mund të fshehë një ndjenjë të madhe faji.

Jeta e dytë: Nevoja e mpreh zgjuarsinë, kështu që nga telefonat paralelë kaloni në profile paralele, d.m.th. ato të Facebook dhe më shumë. Nëse ai ka krijuar një profil privat në kompjuterin shtëpiak, bllokuar me një fjalëkalim, zbulimi i historisë do të jetë i pamundur. Për t’i bërë gjërat edhe më keq, mund të jetë edhe një kartë krediti me parapagesë: i dobishëm, sipas mendimit të tij për blerjet online, në fakt shumë të rehatshme dhe super diskret për të paguar dhomat dhe drekën “larg shtëpisë”.

Kush kërkon, gjen: Burrat janë jashtëzakonisht bashkëpunëtorë dhe përkrahës të njëri-tjetrit, është e pamundur të nxjerrim informacion prej miqve të tyre. Sigurisht nuk do të kalojnë pa u vënë re daljet e paplanifikuara: një takim pune të shtunën pasdite, kur askush nuk mund ta kontrollojë, ose një blerje urgjente të dielën… Ta ndjekësh atë me diskrecion mund të jetë e dobishme ose të jepet një referencë e caktuar, nëse ka pasur një urgjencë: kontrollimi do të jetë më i lehtë dhe zbulimi i çdo gënjeshtre do të jetë vendimtare.

Një qëllim i mirë: Ne gratë kemi të famshmen “shqisën e gjashtë”. Dhe kur nuhasim diçka që nuk shkon siç duhet, shumicën e kohës kemi të drejtë. Sidoqoftë, nëse dyshimet po na gllabërojnë, është e qartë se marrëdhënia nuk është ajo që duam dhe personi nuk është i duhuri. Një marrëdhënie dashurie bazohet pa dyshim mbi besimin dhe nëse kjo humbet, marrëdhënia e çiftit fillon të kërcasë në mënyrë të rrezikshme. Le ta mendojmë këtë, para se të ballafaqohemi me gënjeshtarin serial që shfaqet i penduar: “Ujku qimen e ndërron, por zakonin se harron”.

 

Burimi / gazeta-shqip.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com