Marrëdhënie

April 9, 2018 | 13:01

Disa sekrete për të njohur shpirtin tuaj binjak

Para gjetjes së personit me të cilin do të ndani jetën, duhet të gjeni veten, më pas ta njihni dhe doni njëri-tjetrin në mënyrë që të lidheni me atë person që ju mbush zemrën me lumturi. Gjetja e bashkëshortit/es tuaj nuk është një çështje magjike ose fat që sjell mundësinë e duhur.

Për të përmbushur gjetjen e partnerit ideal, duhet plotësuar një tërësi komponentësh, që nga pjesët emocionale, te ato psikologjike që duhen harmonizuar pothuajse në përsosmëri. Gjithashtu është e nevojshme, para së gjithash, të kryhet një punë e brendshme e përshtatshme.

Ne nuk mund të gjejmë një partner afektiv që përshtatet me thelbin tonë, vlerat dhe parimet tona nëse nuk kemi përcaktuar në radhë të parë atë që duam, se kush jemi dhe çfarë na identifikon. Si zakonisht themi, “ne tërheqim atë që jemi”. Prandaj, ne duhet së pari të jemi në gjendje të jemi magjikë vetë, të jemi të pjekur, të sigurt, të vlefshëm dhe të aftë t’u ofrojmë më të mirën të tjerëve me autenticitet dhe karizëm.

Gjetja e shpirtit tuaj binjak mund të jetë më e lehtë sesa mendoni, nëse vendosni të punoni për këtë “vepër” madhore. Sigurisht që “i shënjuari ose e shënjuara” do të jenë ndihma dhe frymëzimi i madh.

1- A janë prioritetet tuaja të qarta?

Shumica prej nesh tashmë janë drejtuar, kemi një “bagazh” personal plot tregime emocionale, gëzime dhe, ndoshta, zhgënjime dashamirëse. Por a kemi mësuar vërtet nga të gjitha këto përvoja? Gjithçka që kemi përjetuar në të kaluarën duhet të na shërbejë si një mësim adekuat. Vetëm në këtë mënyrë do të jemi në gjendje të njohim njëri-tjetrin më mirë dhe të sqarojmë atë që duam dhe çfarë nuk duam.

Është e nevojshme që përparësitë tona të jenë shumë të qarta për të vënë filtra përpara asaj që po përballemi, për njerëzit që kalojnë në rrugën tonë. Nuk është e përshtatshme për të bërë të njëjtat gabime ose për të përsëritur të njëjtat modele të gabuara si dje.

2- Gëzoni udhëtimet, jetën dhe veten tuaj

Në vend që të fiksohesh pas gjetjes së një shoku shpirtëror, le të të gjejë. Le të jetë dashuria mbi ju, ndërsa ju të gëzoni jetën, veten dhe atë që ju rrethon. Ndonjëherë ne imponohemi kaq shumë nga këto qëllime në jetën tonë të përditshme, sa që harrojmë diçka thelbësore: i prekim më ngadalë ato dhe vlerësojmë momentin, kënaqemi në momentin aktual në të cilin ndodhin gjërat, si dhe rastësinë e mrekullueshme.

Vetëm ata që e gëzojnë udhëtimin e tyre dhe në të njëjtën kohë e lejojnë veten ta duan njëri-tjetrin e dinë plotësisht se çka meritojnë dhe janë shumë më të pranueshëm për gjendjen ku ndodhen.

3- Jini emocionalisht të pjekur

Mos kërkoni dikë për të luftuar vetminë, për të shëruar plagët nga e kaluara, për të mbushur boshllëqet që ka lënë dikush tjetër. Gjithashtu, mos kërkoni një ideal të pamundur ose ushqeni pritjet tuaja për dashurinë romantike: shikoni për një dashuri të pjekur, një marrëdhënie të guximshme.

Duhet të kemi përparësi të qarta për atë që duam dhe për atë që nuk dëshirojmë ta përsërisim, dhe kjo do të jetë një ndihmë e madhe. Sidoqoftë, pjekuria emocionale është një gjë esenciale edhe kur dikush dëshiron të gjejë një bashkëshort që t’i mbushë shpirtin.

Nëse doni që dikush të jetë përgjegjës, të jetë empatik, i afërt, të dijë të dëgjojnë, të ndajë pa u mbështetur dhe dashuri pa kontroll, mos harroni: filloni duke u përpjekur të jeni vetë ky/kjo që pretendoni.

4- Gjeni shpirtin tuaj para se të gjeni atë binjak

Si është shoku i shpirtit tuaj? Përtej metaforës, përtej asaj që është simbolike, ekziston një fakt i padiskutueshëm: askush nuk mund të takojë një person të plotësuar pa e njohur më parë veten.

Përndryshe, nëse nuk e dimë se si ne jemi, çfarë na shqetëson, çfarë na lëndon ose cilat janë nevojat tona reale, çfarë do të bëjmë është t’i nënshtrohemi të tjerëve. Prandaj nuk e nënvlerësojmë kurrë rëndësinë e vetëdijes, cilat janë vlerat tona, gabimet tona dhe dobësitë tona, si dhe pikat tona të forta.

5- Dëgjoni intuitën tuaj

Është thënë se intuita është zëri i zemrës, por, në realitet, është shumë më tepër. Intuita, si dhe prezentimi, është reflektimi i nën-ndërgjegjshëm i vetes tonë, ku esenca jonë e vërtetë janë kujtimet, personaliteti ynë dhe gjithë njohuritë që na lejojnë të japim një përgjigje të shpejtë kur kemi nevojë më së shumti. Prandaj, kur ju jeni ballafaquar me këtë person të veçantë, intuita juaj do t’ju informojë në një farë mënyre. Besoni dhe mbi të gjitha, të jeni në gjendje të dëgjoni kuptimin “shqisën” tuaj të gjashtë.

6- Besoni në “shokun tuaj” të zemrës, jini të hapur

Pse të mos besoni se ai person në të vërtetë ekziston? Dikush që mund të jetë shoku ynë autentik shpirtëror?

Nuk ka asgjë negative për ta besuar atë, me kusht që të kemi disa koncepte të qarta: Bashkëshorti/ja ynë shpirtëror nuk është dikush që ka shijet tona, nuk është “një kopje” e vetes, e as gjysma jonë.

Bashkëshorti/ja shpirtërore është dikush me të cilin lidhemi me … dhe nuk ka asgjë më magjike se “lidhja”. Bashkimi do të thotë se, edhe nëse jemi ndryshe, e kuptojmë njëri-tjetrin dhe e pasurojmë veten.

Kjo do të thotë që ne jemi “një” të formuar nga “dy” pjesë, të cilat gjithmonë ruajnë individualitetin e vet, por që gëzojnë udhëtimin e vet, një projekt të përbashkët.

Burimi / http://gazeta-shqip.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com