FB

June 3, 2022 | 9:55

Duhani në shtatzëni mund të shkaktojë autizëm te fëmija

Ekziston një sindromë që është e lidhur me autizmin dhe që ka emrin “Sindroma Asperger” (SA). Sipas një grupi studiuesish të “Centers for  Disease Control and Prevention (CDC)”, mund të ndikohet nga zakoni i keq i nënave për të pirë duhan në shtatzëni. Studimi nuk vërteton me siguri se duhani është një faktor rreziku, por saktëson se mund të ketë lidhje.

Duke qenë se autizmi është një spektër i gjerë i kushtëzimeve dhe ndërveprimeve të gjenetikës dhe ambientit, do të thotë se është një gjë mjaft komplekse dhe asnjë studim nuk mund të shpjegojë të gjitha shkaqet e autizmit. Objektivi i studiuesve është që të gjejnë një copëz puzzle-i me këtë studim.

 

Përgatiti: Manjola EREQI  |  Botuar në Revistën “Psikologjia”, Nr. 166

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top