Dëshmi

June 8, 2022 | 10:35

E kaluara ekziston thjesht për të na kujtuar gabimet, hidhërimet dhe gëzimet!

 “Merrni peshat, digjini të gjitha, gjeni çdo të vjetër, çdo të kalbur dhe të zezë dhe digjini që të dalë lulja më e bukur”, – thotë një shprehje tradicionale.  

 Përgatiti Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

Një djalë i mirë më tha një herë se në jetën tonë do të kalojmë rreth 5 vështirësi të mëdha ku Jupiteri/Zeusi do të kryejë marrëdhënie. Janë këto momente dhimbjeje që arrini në fund. Këto janë momentet kur shpirti juaj e kupton humbjen. Kur vajtoni për mundësitë tuaja të humbura, për dashurinë tuaj, për papunësinë tuaj, për vdekjen, dashurinë, shëndetin, etj.

Kjo dhimbje në vetvete ju “thotë” diçka, ashtu siç shpesh dhimbja fizike na qorton për abuzim me trupin tonë, ose na nxit të kujdesemi më mirë për të. Mund t’ju tregojë diçka për stilin tuaj të jetesës, vlerat tuaja, qëndrimin tonë ndaj vetes dhe të tjerëve. Duhet t’i kushtoni vëmendje asaj që ju thotë dhimbja. Mos kërkoni “ilaç qetësues” dhe shkop magjik nëse nuk zbuloni burimin e dhimbjes suaj. Nëse do të hani baltë? Po, dhe sigurisht që do të hani baltë!

Është koha për të mësuar se fatkeqësitë e mëdha lindin ujqër që ulërijnë në çdo hap. Këto janë momentet kur transformohesh dhe më në fund riprezantohesh, bëhesh qenie njerëzore në një formë tredimensionale. Një psikikë më e mençur dhe me shumë guxim tani. Ju humbni ekuilibrin për një kohë, por të gjitha plasaritjet që ishin në versionin tuaj të vjetër janë riparuar. Ju e ndërtoni të tashmen tuaj me themele të reja për të pasur të ardhmen që doni. Rinisni dhe mos rifreskoni!

E gjithë kjo deri në fundin tjetër…

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top