Psikofakt

November 5, 2020 | 8:32

E vërteta e hidhur në shekullin që po jetojmë…

 

Po jetojmë në shekullin ku seksi është falas dhe dashuria kushton, ku humbja e telefonit është më e keqe sesa humbja e vlerave të vërteta.

1Ku tymosja e duhanit është në modë dhe nëse nuk e bëni, je i plakur.

Ku burrat tradhtojnë gratë me vajza dhe gratë nëse nuk tradhtojnë, kjo ndodh sepse kanë frikë se mos kapen.

Ku tualeti është bërë studio fotografike.

Ku gratë kanë frikë nga shtatzënia më shumë sesa HIV.

Ku shërbimi i shpërndarjes së picave arrin para ambulancës.

Ku veshjet vendosin për vlerën e një personi dhe të kesh para është më e rëndësishme sesa të kesh miq apo edhe një familje.

Ku fëmijët janë në gjendje të heqin dorë nga prindërit e tyre për “dashurinë” e tyre virtuale.

Ku burrat thjesht duan marrëdhënie pa detyrime.

Ku dashuria është një lojë dhe mbijeton vetëm nëse luan me arsyen, dhe shkatërrohesh nëse vepron me zemër.

 

Burimi “L’angelo del soccorso”

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top