Mirëqenie

October 12, 2017 | 12:09

Efektet e privimit nga gjumi

Privimi nga gjumi ka një gamë të gjerë efektesh negative që shkojnë përtej përgjumjes gjatë ditës. Mungesa e gjumit ndikon në gjykim, koordinim dhe kohë reagimi. Në fakt, privimi i gjumit mund të prekë po aq sa edhe të dehurit.

1

Efektet përfshijnë:

  • Lodhja, letargjia dhe mungesa e motivimit
  • Nervozizëm; rrit rrezikun e depresionit
  • Probleme të marrëdhënieve
  • Aktiviteti i dëmtuar i trurit; të mësuarit, përqendrimi dhe problemet e kujtesës
  • Krijimtari e reduktuar dhe mungesë aftësish për zgjidhjen e problemeve; vështirësi në marrjen e vendimeve
  • Pamundësi për të përballuar stresin, vështirësi në menaxhimin e emocioneve
  • Plakja e parakohshme e lëkurës
  • Sistemi imunitar i dobësuar; ftohje dhe infeksione të shpeshta; shtim në peshë
  • Shkathtësi motorike të dëmtuara dhe rrezik për aksidente
  • Rritja e rrezikut të problemeve serioze shëndetësore duke përfshirë goditje, diabet, presion të lartë të gjakut, sëmundje të zemrës, sëmundje Alzheimer dhe kancer.

 

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com