Mirëqenie

October 8, 2018 | 10:00

Falja, si zgjedhje e jetës!

Falja me siguri mund të jetë akti i guximshëm një herë ose në mënyrë të përsëritur kundër një ose më shumë njerëzve që kanë ofenduar, zhgënjyer ose tradhtuar. Megjithatë, arrin rëndësinë e saj dhe aftësinë për të na ndihmuar që të përpiqemi, me përulësi të arrijmë qëllimin.

Kjo zgjedhje do të thotë të angazhim për të qenë njerëz që shikojnë realitetin dhe njerëzit me një sy të mirë, të aftë të shohin gjithmonë një paraqitje të mirë edhe në më të gabuarat dhe në veprimet më negative, pa lënë sytë e tyre të mbushen vetëm nga arroganca e së keqes. Zgjedhja për të jetuar duke falur, nuk do të thotë të ngatërroni të keqen me të mirën, por ta dalloni të keqen nga personi që e ka bërë atë. Perëndia, nuk fsheh dënimin e ashpër dhe absolut të mëkatit dhe pasojat e tij të tmerrshme – “shpata nuk do të largohet kurrë nga shtëpia jote” – por kjo nuk e anulon lidhjen e dashurisë me mbretin.

Falja një zgjedhje e jetës do të thotë refuzimi i fariseizmit që dënon të tjerët dhe shfajëson veten. Sa farisenj do ta shfrytëzonin atë vajzë të varfër gjatë natës për ta dënuar atë gjatë ditës?

Pse duhet ta bëni këtë zgjedhje?

Arsyeja e parë dhe më e rëndësishme është se na bën njerëz të vërtetë përpara Perëndisë dhe vëllezërve tanë, sepse gjithçka që të tjerët kanë borxhin ndaj nesh, është gjithmonë pesëdhjetë dollarë, krahasuar me pesëqind që kemi ne ndaj Zotit. Prandaj nuk kemi asnjë arsye të vlefshme për të mos falur.

E dyta – por ndoshta më njerëzisht bindëse për ne – është se duke parë realitetin me sy të mirë dhe me një zemër të hapur, duke u angazhuar për “kapërcimin e së keqes me të mirën” është rruga e vetme për një jetë të mirë dhe pozitive, konstruktive, të shpëtuar nga tmerri, nga zemërimi, nga kontraste të dhunshme, nga zemërimi: krimbat e bëjnë jetën jo një dhuratë për të cilën duhet falënderuar dhe gëzuar, por një frut të hidhur për t’u gëlltitur.

 

Burimi / http://www.paoline.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com