Marrëdhënie

October 8, 2018 | 10:35

Rritja e pabesisë femërore…

Kur pasioni nuk ekzistonte më Erica nuk donte ta braktiste martesën e saj. Ajo ende e donte burrin e saj, por as nuk ishte e përgatitur të hiqte dorë nga një jetë e kënaqshme dashurie. Në vend të kësaj, pas viteve të zhgënjimit seksual, ajo hyri në internet për të kërkuar një dashnor.

“Një ditë unë do ta kisha atë. Me të vërtetë dëshiroj që të mund të kujtoj se çfarë më bëri të kërkoj në internet për “dikë”, sepse kjo nuk është aspak në tipin tim”, thotë Erica, 46 vjeçe, e cila gjeti një marrëdhënie pasiononte.

Georgie, 53 vjeçe dhe e martuar prej 25 vitesh pati një përvojë të ngjashme. “Më në fund, pas shumë vitesh pa seks, vendosa të plotësoja nevojat e mia, që i meritoja plotësisht”, tha ajo.

Ndërkohë, Tiffany, 47 vjeçe, pranoi se kishte shkuar për të kërkuar një dashnor, sepse: “Mungesa e seksit më bëri të çmendur”. Këto janë vetëm disa nga zërat e grave dhe tregimet që hasa kur fillova kërkimet për librin tim të ri mbi mosbesimin femëror – besoj se është në rritje.

Për shumë njerëz, të qenit jobesnike në çfarëdo forme është një tradhti e paimagjinueshme e zotimeve të martesës, por në disa mënyra këto gra nuk ishin të jashtëzakonshme. Në punë të mira, shpesh me fëmijë, nganjëherë shkonin në kishë, pabesia nuk ishte diçka që ato do ta shqyrtonin më parë.

Problemet e tyre – moszbatimi i seksit rutinë, ose aspak intimitet me burrat apo partnerët afatgjatë, ose një dëshirë për shumëllojshmëri seksuale dhe risi – nuk janë unike. Ç’është më e rëndësishmja, asnjëra prej këtyre grave nuk donte të braktiste martesat e tyre ose i donin burrat e tyre më pak.

Megjithatë, ato u tunduan të kërkonin diku tjetër për përmbushjen e nevojave seksuale, kur ndoshta, në të kaluarën, ata do të ishin betuar se nuk ta ndërronin me askënd.

Gratë zonja të viteve të hershme, në të 60-tat e tyre, më treguan sinqerisht, kur mësuan se po shkruaja një libër për pabesinë e grave, “Dua të bëj seks gjatë gjithë natës. Vetëm jo me burrin tim!” Ose dhjetëra gra të tjera të intervistuara të cilët thanë një version të së njëjtës gjë: “Martesa ime është shumë e mirë. Por unë mendoj për burra të tjerë gjatë gjithë kohës”. Duket se gjithnjë e më shumë gratë janë të gatshme të veprojnë dhe të kërkojnë kënaqësi seksuale jashtë martesës. Gratë tani kanë 40 % më shumë gjasa të mashtrojnë burrat e tyre se në vitin 1990.

Shumë ekspertë sugjerojnë se në realitet shifrat kanë gjasa të jenë shumë më të larta, sepse ende një stigmë të lidhur me gratë që pranojnë pabesinë. (Një studim zbuloi se deri në 50 % e grave pranojnë se ishin të pabesa ndaj një partneri në një moment).

Burrat ishin ata që mashtronin me ritme shumë më të larta në krahasim me gratë – por ky ‘boshllëk i mosbesimit’ mes gjinive duket të jetë ngushtuar gjatë gjithë kohës. Ndërsa gratë bëhen gjithnjë e më të zëshme për t’i treguar botës se çfarë nuk duan ato mund të ndihen më të rehatshëm duke u treguar botës se çfarë duan. Për shumë njerëz, nuk do të jetë monogamia.

Georgie, Tiffany dhe Erica, të cilat morën pjesë në një studim të kohëve të fundit nga sociologia Dr. Alicia Walker rreth grave që kërkonin takime online, vendosën një kusht pragmatik, “nevojat e mia të para”, që i përafrohej zgjidhjes së çështjeve të tyre seksuale.

 

Burimi / www.dailymail.co.uk

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com