FB

May 7, 2022 | 9:30

“Farat e jetës” që duhet të mbillni për një të ardhme më të mirë

Vendimet që marrim dhe veprimet që bëjmë janë si të mbjellim fara të vogla në jetën tonë. Fillimi i kolegjit është mbjellja e farës së arsimit, të kesh një fëmijë është mbjellja e farës së prindërimit, vuajtja nga bimët traumatike është një farë dhimbjeje…

4089dbfa-81d0-4ef6-9591-43011c2f5f9f

Me kalimin e kohës, farat që planifikoni do të shndërrohen në diçka të bukur, dhe ndonjëherë diçka jo aq të bukur. Por në thelb, e ardhmja juaj varet nga farat që po mbillni tani.

Durimi është gjithçka

Cilatdo qofshin qëllimet tuaja në jetë dhe çfarëdo fara të rritjes që vendosni të mbillni, do të kërkojë durim. Rritja e një jete të bukur kërkon kohë, ashtu si rritja e një kopshti kërkon kohë. Ju duhet të jeni të durueshëm me veten dhe të gjithë në rrethin tuaj. Jeta nuk është gjithmonë e lehtë dhe ndonjëherë do të pyesni veten pse nuk po merrni rezultatet që dëshironi ose çfarë po bëni gabim. Kjo është normale sepse je njeri. Vetëm jini të durueshëm dhe gjëra të pabesueshme do të ndodhin.

Farat e rritjes për të mbjellë në jetën tuaj tani

Farat e pasurisë

“M’u desh shumë kohë për të kuptuar rregullat e parasë. Nuk dija asgjë për kursimin, investimin dhe fitimin e më shumë parave, deri në fund të të njëzetave kur vendosa të bëja shumë kërkime. Pasi mësova gjithçka, kuptova se menaxhimi i parave ishte më i lehtë nga sa mendoja, thjesht nuk kisha njohuritë e duhura.”

Farat e shëndetit

Një nga farat më të rëndësishme të rritjes për të mbjellë për veten tuaj janë farat e shëndetit. Rezultati është që shumë njerëz të pashëndetshëm kërkojnë mënyra për të fashuar situatën në vend që të parandalojnë dhe shërojnë.

Farat e dashurisë

Jeta është e shkurtër dhe është e rëndësishme t’i trajtojmë njerëzit që duam në përputhje me rrethanat. Dashuria është e rëndësishme për njerëzit. I bën mirë shpirtit dhe na bën të ndihemi të veçantë. Këtë pranverë ju inkurajoj të tërhiqeni dhe të shikoni marrëdhëniet tuaja me njerëzit që doni.

Farat e shëndetit mendor

“Është e rëndësishme të siguroheni që po kujdeseni për shëndetin tuaj mendor në mënyrë që të mund të mbillni siç duhet farat e rritjes. Më pëlqen që shëndeti mendor po merr fokusin që meriton, sepse kur isha duke u rritur, prioritizimi i shëndetit mendor nuk ishte një gjë.”

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.gorgeouslifeblog.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top