Studim

April 20, 2020 | 8:10

Fast food-et dëmtojnë trurin

Kur nuk jemi mirë emocionalisht, nëse zgjedhim të hamë ushqime të shpejta ne nuk bëjmë gjë tjetër por vetëm duke e vështirësuar situatën. Në një studim të kryer me 130 sutdentë që përcaktoheshin si të shqetësuar për fizikun dhe peshën e tyre trupore u pa se ata nuk vuanin nga çrregullimet e të ngrënit por lloji i ushqimit që zgjidhnin të hanin kishte ndikim në humorin e tyre.

Atyre iu kërkua të shkruanin gjëndjen e tyre shpirtërore dhe atë që ishin duke konsumuar në momentin që ushqeheshin. U vu re se humori i keq përkeqësohej dukshëm si rrjedhojë e konsumimit të ushqimeve të gatshme.

 

Përgatiti: Manjola EREQI | Botuar në Revistën “Psikologjia”, Nr. 147

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top