Marrëdhënie

September 25, 2020 | 8:02

Fëmijë dhe partner të ri, ja gabimet që nuk duhen bërë

Asnjë grua nuk duhet të heqë dorë kurrë nga dashuria, pavarësisht nga mosha ose rolet në jetën personale dhe shoqërinë. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur vendosni të riktheheni në lojë pas një martese të dështuar dhe tashmë me një familje të krijuar nga marrëdhënia e mëparshme. Nëse është e vërtetë që fëmijët nuk duhet të jenë një pengesë për një marrëdhënie të re, është gjithashtu e vërtetë që fëmijët tanë duhet të mbrohen gjithmonë: mirëqenia e tyre është e para.

Në një mendje me partnerin e ri

Nëse marrëdhënia sapo ka filluar, është e rëndësishme që edhe fëmijët tanë të lidhen me partnerin e ri, por pa i detyruar. Lënia e tyre vetëm me partnerin e ri ose imponimi i pranisë së tij mund të kompromentojë qetësinë e të vegjëlve.

Për gjithçka, koha e vet

Edhe nëse jemi të përfshirë në këtë marrëdhënie të re dhe kemi gjetur tek ai person gjithçka që kemi kërkuar, kjo mund të mos jetë e menjëhershme për fëmijët tanë, të cilët shohin tek partneri ynë ende një të huaj.

Një prani e madhe

Sjellja e një personi të jashtëm në familje mund të rrezikojë ekuilibrin e së njëjtës familje. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që të prezantohet gradualisht prania e partnerit të ri.

Një i huaj i ri

Edhe pse takimi ka zgjatur për ca kohë, ai person për fëmijët është ende i panjohur. Asnjëherë mos i lini vetëm me të, ata mund ta përjetojnë këtë si një imponim.

Asnjë konkurs

Shumë shpesh, fëmijët e shohin ardhjen e një partneri të ri si një kërcënim për lidhjen e tyre me prindërit. Prandaj është e rëndësishme t’i bëni të vegjlit të ndiejnë se nuk po zhvillohet konkurs.

Para së gjithash

Fëmijët tanë, në fakt, qëndrojnë në vendin e parë dhe është e rëndësishme që ky perceptim t’i arrijë edhe ata. Ne përpiqemi të ruajmë zakonet, brenda dhe jashtë, duke krijuar tek ata atë ndjenjë sigurie dhe stabiliteti, pavarësisht lajmeve.

Përgjegjësia jonë

Një partner i ri nuk është thjesht një dashuri e re për tu përjetuar. Kur ka fëmijë të vegjël, në fakt, përgjegjësia jonë është të thellojmë njohuritë me një person dhe të ndajmë jetën me të, vetëm pasi të jemi siguruar për stabilitetin e tij moral.

Zemra e mamit

Zemra e një nëne mund të marrë dashuri në shumë forma. Prandaj është detyra jonë të jemi në gjendje të pajtojmë marrëdhënien e re me atë lidhje të mrekullueshme që kemi me fëmijët tanë.

Dhe ata jetuan të lumtur përgjithmonë

Ne nuk duhet ta nxitojmë atë vetëm që ai fund i lumtur të prishet nga marrëdhënia e mëparshme. Çdo gjë do të vijë në kohën e vet, veçanërisht nëse respektojmë vullnetin dhe emocionet e fëmijëve tanë. Dhe në atë pikë gjithçka do të jetë e bukur.

Burimi / https://dilei.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top