Marrëdhënie

August 13, 2020 | 8:02

Fëmijët janë forca e vërtetë e prindërve

Fuqia që një fëmijë mund t’i transmetojë një prindi kur kalon një periudhë të vështirë është diçka që nuk mund të krahasohet. Ne e dimë që të bëhesh prind nuk është e lehtë, si dhe paqartësitë që jeta vendos para secilit prej nesh janë të shumta.

Fuqia e një fëmije është karburanti më i rëndësishëm, ai përfaqëson një burim themelor dhe është e vështirë t’ua shpjegosh atyre që nuk e kanë provuar atë.

Nëse të qenit prind sot nuk është një zgjedhje e lehtë është po aq e vërtetë që forca dhe vendosmëria që një fëmijë është në gjendje të transmetojë është e pashembullt. Dëgjimi i një fraze si “hajde nënë, çohu” ose “hajde baba, gjithçka do të shkojë mirë” është një nxitje me efekte të jashtëzakonshme.

Fëmijët janë forca e vërtetë e prindërve

Forca që një fëmijë i transmeton një prindi arrin jo vetëm të japë një forcë energjie, por gjithashtu ndihmon për të ripërcaktuar shkallën e vlerave dhe përparësive. Në fakt, kjo ju lejon të përqendroni energjitë dhe vëmendjen tuaj në atë që është themelore, dhe një fëmijë, veçanërisht në moshë të re, me siguri ka një vend të privilegjuar.

Forca që një fëmijë i transmeton një prindi shpesh fillon në momentin e saktë të lindjes së tij. Të bëhesh prind është një ngjarje që ndryshon jetën e një personi. Ky status ju mëson të vendosni veten në sfond dhe t’i jepni gjithmonë vendin kryesor jetës dhe nevojave të fëmijëve.

Për këtë arsye, kur diçka duket se ndikon në forcën dhe shpresën e një prindi, ai zë dhe ajo ftesë marrin një kuptim të veçantë. “Nesër është një ditë tjetër dhe diçka do të ndryshojë” nuk është vetëm dëshira e pafajshme e një fëmije, por një shpresë ku një prind kapet për të rifituar forcën e humbur.

 

 

 

Burimi / https://www.giornodopogiorno.org/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top