Marrëdhënie

November 10, 2020 | 9:35

Fija e padukshme mes dy personave që duhet të jenë së bashku

Asgjë nuk mund ta thyejë fijen e padukshme midis dy personave që duhet të jenë së bashku.

  1. E kuqe

E kuqja është e lidhur fort me atraktivitetin dhe dëshirën. Ajo është gjithashtu ngjyra e sekuencës së fatit që lidh dy njerëz.

  1. Origjina

Fija e kuqe e fatit vjen nga besimi i lashtë i Azisë Lindore. Sipas këtij miti, perënditë lidhin një fije të kuqe rreth kyçeve të këmbëve të atyre që janë të destinuar të takohen ose të ndihmojnë njëri-tjetrin në një mënyrë të caktuar.

  1. Një shpirt binjak

Koncepti është i ngjashëm me konceptin perëndimor të “shpirtit binjak”. Tjetër gjë është që kjo fjalë është më shumë e përqendruar në konceptin e “lidhjes” me dikë, në vend që të gjesh gjysmën tjetër.

  1. Tregimi i historive

Ashtu si shumë legjenda të vjetra, historia pas fillit të kuq është disi problematike. Thuhet se një ditë, duke u kthyer në shtëpi, një fëmijë pa një plak që lexonte një libër. Ai e pyeti se çfarë po lexonte. Plaku tha se ishte një libër martese dhe i tha djalit se ishte i destinuar të martohej me një vajzë.

  1. Problemet

Djalit nuk i pëlqente të martohej. Ai hodhi një gur dhe iku aq shpejt sa mundi. Disa vjet më vonë, një dasmë u organizua mes djalit dhe një prej vajzave më të bukura në fshat. Por kur hoqi velin, ai vuri re…

  1. Gurët

Gruaja e tij kishte një shenjë të vogël në vetullat e saj. Kur e pyetën, ajo i tha se djali kishte hedhur një gur drejt saj, kur ishin fëmijë, duke treguar kështu bashkimin e tyre fatal.

  1. Çfarë ndodh kur gjithçka shtrihet dhe ngatërrohet?

Në thelb, kjo fjalë i nënshtrohet një autoriteti më të lartë. Fati do të marrë rrugën e tij dhe me kalimin e kohës gjithçka do të shkojë në vend. Është e rëndësishme të mos luftoni me fillin e kuq.

  1. Puna e përhershme

Edhe nëse gjeni dikë në anën tjetër të fillit të kuq, kjo nuk do të thotë që të qëndroni së bashku do të jetë e lehtë. Proverbi ka për qëllim të rrënjosë besnikëri, përkushtim dhe dhembshuri.

  1. Pafundësisht

Pavarësisht sa afër apo larg jeni nga personi, filli qëndron. Ka raste kur, mendërisht ose fizikisht, ndiheni larg nga personi, por kjo nuk ndikon në fillin që ju bashkon.

  1. Tek ne gjatë gjithë kohës

Në momentin që dëgjova historinë time të parë të dashurisë, fillova të të kërkoj, duke mos ditur sa i verbër ishe. Dashamirët nuk takohen. Ata janë bashkë gjatë gjithë kohës.

 

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top