Marrëdhënie

July 9, 2018 | 11:49

Fraza për t’u falur në rast tradhtie

Arsyet për tradhti janë nga më të shumtat dhe nuk është e lehtë për t’u zbuluar apo kapërcyer. Veçanërisht vitet e fundit përqindja e rasteve të tradhtisë është rritur. Ky veprim nuk është vetëm për burrat, por gjithashtu dhe për gratë. Pas një faze fillestare të emocioneve të ndryshme mund të përpiqemi të rimarrim marrëdhënien. Tentimi për të ofruar dhe marrë faljen kërkon angazhim dhe kohë. Komunikimi ndërmjet partnerëve, madje edhe në këtë rast, është thelbësor. Gabimet që duhet të falen janë shumë, por duhet të përshtaten me rastin dhe me personin. Shfajësimet duhet të vijnë nga personi që ka tradhtuar dhe duhet të jetë i sinqertë.

Para se të paraqitni fjalët e tua të faljes, mund të jetë e dobishme të bëni një ekzaminim të ndërgjegjes. Në këtë mënyrë, do të jeni në gjendje të analizoni dhe kuptoni arsyet që ju çuan në këtë veprim.

Pse tradhtohet?

Tradhtia nuk është kurrë e këndshme dhe as e lehtë për t’u justifikuar dhe pranuar.

Para se të kërkohet falje, është e rëndësishme të kuptojmë se çfarë ka përcaktuar aktin e pabesisë. Ndonjëherë, në bazë të tradhtisë ka pakënaqësi në nivele të ndryshme të marrëdhënies (komunikim, ndërveprim, marrëdhënie seksuale), pasiguri personale. Edhe stresi dhe detyrimet e jetës së një çifti mund të ndikojnë në këtë gjest. Për më tepër, nevoja për më shumë vëmendje, si dhe nevoja për t’i shpëtuar, mund të çojë në tradhti.

Këshilla të dobishme për të kërkuar falje

Ashtu si gratë edhe burrat nuk janë në gjendje të pranojë dhe falin shpejt një tradhti. Është i dobishëm një ekzaminim i ndërgjegjes për të kuptuar se çfarë ju ka sjellë në veprim. Hapi i parë është pa dyshim pendimi. Rivendosja e marrëdhënieve të besimit mes jush nuk do të jetë e lehtë, edhe pse ka dashuri.

Pranoni përgjegjësinë për sjelljen tuaj, jini të sinqertë, konkret në veprime dhe mos ia hidhni fajin atij. Është thelbësore të kuptoni se çfarë roli ka burri në jetën tuaj, arsyen pse e doni dhe pse ju mungon.

Kur kërkoni fraza për arsyetimet tuaja, është e rëndësishme të mos jenë të parëndësishme ose të dukshme. Shmangni shënimet e thjeshta, mesazhe me tekst ose, akoma më keq, falje publike në rrjetet sociale. Ashtu si ne gratë, ose ndoshta shumica prej nesh edhe meshkuj nuk e pëlqejnë publikimin e jetës së tyre private, veçanërisht në këto raste.

Pranimi i faljes nuk mund të jetë i menjëhershëm. Për këtë arsye, është e rëndësishme që të jeni të durueshëm dhe të prisni kohën e nevojshme për t’i kuptuar ato.

Fraza për t’u falur në rast tradhtie

Ekzistojnë disa mënyra për të fituar përsëri burrin e jetës tuaj, madje edhe pas tradhtisë. Jini të vetëdijshëm se marrja e faljes nuk do të jetë e lehtë. Në fakt, në këto raste burri nuk fal shumë.

Frazat për faljen mund të jenë të ndryshme. Nëse shkruhet me zemër, me pendim dhe ndershmëri të sinqertë do t’i japë jetë një letre dashurie që do të lërë shenjën e saj. Falja është fjala që duhet të jetë e pranishme në mesazhin tënd të faljes.

“Më vjen keq, do të përpiqem ta rregulloj, sepse unë të dua” është një fillim i mirë. Unë nuk mund ta fshij atë që ndodhi, nuk mund t’i mohoj gabimet e mia, por mund të them se më intereson ti dhe nuk dua të të humbas. Në këtë mënyrë, ju do t’i bëni të qartë se jeni në dijeni të gabimit tuaj dhe se jeni duke u përpjekur të shëroheni. Mbi të gjitha, megjithatë, ju theksoni se jeni ende e dashuruar me të.

“Unë e di që të shkaktova dhimbje të madhe dhe nuk dua që të vuani për fajin tim.” Në këtë mënyrë, do të kujtoni fajin tuaj, gjithashtu do ta bëni atë të kuptojë se ju e perceptoni dhimbjen e tij dhe se do të bëni gjithçka për ta eliminuar atë. Në të njëjtën mënyrë, shkruaj “Unë e di se ajo që të kam bërë ty është e tmerrshme, kam gabuar dhe nuk kam asnjë justifikim për gjestin tim. Kam nevojë për ty, më fal, do të bëj gjithçka që të më besoni”. Këto fjali do ta bëjnë atë të kuptojë se jeni në dijeni të gabimit dhe se doni të rifitoni besimin e tij dhe dashurinë e tij.

Cilado qoftë arsyeja për tradhti, perceptimi i burrit tuaj është se ai nuk e konsideron të rëndësishëm. Për këtë arsye, është thelbësore të theksohet se sa shumë e doni atë në jetën tuaj. Le ta dijë pse keni nevojë për atë dhe pse ai ka nevojë për ju. Mund të jetë e dobishme të shkruash një fjali që thotë “Ti je i rëndësishëm për mua. Je i domosdoshëm në jetën time. Ne kemi kaluar kaq kohë bashkë dhe kemi kapërcyer shumë vështirësi. Ne mund ta bëjmë përsëri këtë. Ne duhet të besojmë”.

 

Burimi / donna.fidelityhouse.eu

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com