Këshilla & Arsye

April 16, 2018 | 10:54

Gjërat që çdo baba duhet t’ia mësojë fëmijës

Edhe pse disa mendohet se nënat luajnë rolin më të rëndësishëm në jetën dhe edukimin e një fëmije, ka disa gjëra që një baba me siguri i bën më mirë. Sidomos kur bëhet fjalë për një djalë.

Vetëm mendoni: Së pari, djali rritet nën mbikëqyrjen e mësuesve të kopshteve dhe pastaj shkon në një shkollë ku 90% janë mësuese. Fëmija është vazhdimisht në shoqëri me femrat dhe i mungon edukimi mashkullor.

Bright Side, ka listuar 8 gjëra që vetëm babai mund t’ia mësojë fëmijës:

1-Shpjegojini sa e rëndësishme është që të dijë sesi të fitojë dhe të humbasë.

2-Mësojini qëndrimin e duhur që duhet të ketë karshi femrave.

3-Mësojini sesi duhet të “luftojë” pa u ndeshur fizikisht apo me armë por me sjelljen dhe veprimet e tij.

4-Ndihmojeni që të krijojë pikëpamjen e tij për botën.

5-Bëni një bisedë si burri-burrit për dashurinë.

6-Ndihmojeni të krijojë karakterin e tij mashkullor.

7-Mësojini disa “hile” sesi të ketë sukses me femrat.

8-Mësojeni sesi të bëj punë shtëpie dhe ta përballojë jetesën vetëm.

Burimi / http://www.gsh.al

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com