FB

June 3, 2024 | 7:15

Gjërat që mund t’i bësh vetëm me shokun e shpirtit

A është kjo dashuria e vërtetë? Ai është shoku i shpirtit me të cilin vendose për të ndarë jetën? Në dashuri ka shumë nuanca: pasiguri,  kuptim seksual, dashuri verore, netë pasioni dhe më pas … dashuria e vërtetë e madhe me bashkëshortin shpirtëror. Si ta kuptojmë nëse është ai?

7 gjërat që e konfirmojnë atë.

Ju përkrahni njëri-tjetrin

Fjalëkalimi? Ekipi. Bëni gjërat së bashku, jeni së bashku. Mbështetja e ndërsjellë ju ndihmon dhe ju jep forcë, ju mbështesni 100% njëri-tjetrit dhe kjo është e gjitha ajo që ju duhet për të qenë në gjendje të ndiheni pjesë e diçkaje. Natyrisht, kjo nuk do të thotë të mos bien ndesh, por ta bëjmë atë për kënaqësinë e gjetjes së bashkimit.

Edhe nëse nuk e shiheni për një kohë, ju mbijetoni …

Puna, zyra, palestra, mami, babi, futbolli, parti, miqtë … koha fluturon dhe ju nuk mund të ndani gjithmonë gjërat. Largësia largon dashurinë? Në rastin tuaj, po. Mos e ndaloni nëse ju dashuron, ju kërkon dhe ju dëshiron. Të qëndrosh larg ndonjëherë shërben vërtetë.

 … por gjithmonë e humbisni njëri-tjetrin

Ju mungon në distancë dhe gjithashtu në afërsi. Jini mirë së bashku, është mirë të humbisni njëri-tjetrin. Kjo ju lejon të bini në dashuri me njëri-tjetrin çdo ditë: çfarë mund të jetë më e bukur?

Ju mund të qeshni së bashku

Të qeshurit? Shumë më e vështirë se të qarët, sidomos kur del nga zemra. Nëse së bashku mund të qeshni me gjithë zemër, një skenë nga një film, një rënie e hapur, një koment nga nëna juaj, diçka qesharake, atëherë ju dini se si të ndiheni mirë. Nuk është aq e lehtë të ndihesh mirë dhe të argëtohesh me ata që duam. Çdo gjë rrafshon lehtë, dhe të jesh në gjendje të mbrosh argëtimin nuk është një çështje e lehtë: do të jetë dashuria e vërtetë.

Ju nuk keni nevojë të keni diçka për të bërë

Je mirë pa bërë asgjë! Nuk keni nevojë për plane të mëdha, mbrëmje të çmendura, apo ndonjë gjë tjetër. Sigurisht që nuk duhet të mungojnë … por ajo që ju bën të ndiheni mirë është shoqëria e partnerit. Pra, është mirë qetësia, thjeshtësia, një udhëtim me makinë, një kinema, apo vetëm një mbrëmje në shtëpi…

Ju pëlqen të zbuloni gjëra të reja së bashku

Çfarë duhet të bëni? Gjëra të reja, gjëra të çmendura, gjëra të çuditshme. Pse? Bërja e tyre së bashku është më e bukur. Si në pikën 1, ekipi është forcë, kështu që pse të mos improvizoni një fundjavë jashtë? Mësime gatimi? Një shishe Vodka për të dy? Sfidat e jetës së bashku.

Projektet tuaja janë për dy

Imagjinoni një të ardhme për dy. Ndani idetë: shtëpinë tonë, qytetin tonë, familjen tonë, emrat e mundshëm të fëmijëve, festave të vitit 2030, punën e ëndrrave. Me pak fjalë, është projektuar për dy. Nuk është gjë e parëndësishme dhe ndodh kur diçka është e vërtetë: ju të dy mendoni se jeni shpirti binjak i tjetrit.

Përgatiti: Brikela Daci | Burimi / alfemminile.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top