FB

June 17, 2022 | 10:01

Gjimnastika e ujit ju ndihmon të dobësoheni

Për ata që kryejnë një jetë sedentare, që janë mbipeshë ose kanë probleme neurologjike ose motorike, ekspertët sugjerojnë fitnesin në ujë.

E sugjeron një studim i “Montreal Heart Institute” i kryer me 22 të rinj, të cilët studiuesit i monitoronin ndërkohë që bënin të njëjtin ushqim në biçikletë, në pishinë dhe jashtë ujit. Sistemi kardiovaskular punonte në mënyrë më të efektshme kur të rinjtë ishin të zhytur në ujë. Për çdo rrahje zemre, studiuesit vunë re se se pompohej më shumë gjak dhe presioni i ujit bënte të mundur që gjaku të shkonte në mënyrë më të efektshme në zemër.

 

 

Përgatiti Manjola EREQI  |  Botuar në Revistën “Psikologjia”, Nr. 168

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top