Këshilla & Arsye

October 13, 2017 | 9:13

Gjuhët e huaja përmirësojnë memorien e fëmijëve

Fëmijët që mësojnë një gjuhë të dytë apo të tretë e ruajnë më mirë memorien dhe aftësitë e tjera konjitive kur ata arrijnë në moshën e tretë.

1Në këtë përfundim kanë arritur neuropsikologët e Universitetit të Tel Avivit në Izrael. Ata kryen një sërë testesh me një grup njerëzish nga mosha 75 deri në 95 vjeç.

Individët që kishin mësuar më shumë se një gjuhë të huaj që në fëmijëri, kishin rezultate më të mira. Nevoja për të shprehur fjalët dhe strukturat e ndryshme logjike, e bën trurin të aktivojë më shumë lidhje nervore

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com