Mirëqenie

January 11, 2021 | 8:12

Gruaja besnike është gruaja plot jetë

Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

 

Një grua besnike është gruaja me të drejta të plota. Ajo është gruaja që shkëlqen jo nga tonet e kozmetikës, por nga buzëqeshja që vesh. Është gruaja plot emocione, dashuri, prani, pasion, orgazëm, qetësi dhe siguri. Është gruaja që jeton jetën e saj me partnerin, duke pasur një rol thelbësor në jetën e tij dhe jo si një grua në pritje…, si një kameriere.

1

Gruaja besnike është gruaja e plotë dhe mos e ngatërroni atë me materiale, para dhe dhurata…

Nuk krenohet me të tilla gjëra, ajo i arrin ato lehtësisht. Për atë, pronë e saj janë kujtimet dhe momentet e saj dhe trashëgimia e saj janë përqafimi dhe prekja.

Nuk i mjafton që ajo të jetë plot nga ju. Ajo ka nevojë të jetë e mbushur plot jetë.

Do ta shihni duke shkelur fort në tokë, duke udhëtuar, duke ëndërruar, krijuar dhe jetuar një jetë plot rreziqe.

Ajo nuk interesohet për shumë, është e interesuar për atë “shumë-ën” absolute!

Nuk ju dëshiron as si sponsor, as si sponsorizues. Kjo grua, për një jetë të tërë, ka mësuar të paguajë për ëndrrat e saj, zgjedhjet dhe arritjet e saj.

Gruaja besnike është gruaja e ngopur, me të drejta të plota, prandaj mos u keqkuptoni dhe mos hezitoni t’i tregoni asaj ato çfarë ndjeni. Ajo nuk është e pasigurt, nuk kërkon konfirmim…., ajo do të mbushet me çdo “Të dua!”, tënden.

Ajo dëshiron përqafimin tuaj, ajo kërkon prekjen tuaj, ajo jeton për ato kodet e tua të komunikimit.

Kjo grua është një aliazh i vështirë. Ju nuk do ta gjeni të konsumohet dhe të kërkojë alternativa. Nuk bëhet fjalë për alternativa. Kur ajo është me të, nuk di asgjë tjetër, asgjë më shumë përveç “atje”. Kur ajo është me të, ajo nuk ka nevojë për asgjë më shumë se ai.

Kjo është arsyeja pse unë po ju tregoj…, mos luani lojëra taktike, sepse do e humbisni këtë grua. Dhe ju e dini, sepse, nuk e ka me tabelën e dyfishtë dhe perspektivat trefishe, ajo nuk do ta kërkojë praninë tuaj me hije duke mbajtur një kazan. Ajo do t’ju buzëqeshë, do t’ju japë një përkëdhelje të fundit dhe do të largohet.

Sepse një grua besnike është gruaja e ngopur, e plotë dhe…, një burrë i lumtur është ai që e ndan jetën e tij me një grua të tillë.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top