Mirëqenie

January 11, 2021 | 8:10

Shekspir: Kam mësuar se…  nuk mund të vdesësh për të mësuar të jetosh!

 

Mësova se të rritesh nuk do të thotë vetëm të festosh një përvjetor. Kjo heshtje është përgjigjja më e mirë kur dëgjon marrëzi. Kjo punë nuk ka të bëjë vetëm me fitimin e parave. Që miqtë të fitojnë duke treguar kush jemi në të vërtetë. Se miqtë e vërtetë qëndrojnë me ne deri në fund. Se gjërat më të këqija shpesh fshihen përmes paraqitjeve të mira.

1

Që natyra është gjëja më e bukur në këtë jetë. Që kur mendoj se di gjithçka, akoma nuk di asgjë. Se një ditë mund të jetë më e rëndësishme se shumë vite. Se mund të bisedosh me yjet.

Se mund t’i rrëfehesh hënës. Se mund të udhëtosh në pafundësi. Se është e shëndetshme të dëgjosh fjalë të mira. Se edhe të qenit i mirë bën mirë për shëndetin tuaj.

Se është e nevojshme të ëndërrosh. Se mund të jesh fëmijë gjithë jetën. Se qenia jonë është e lirë.

Se Zoti nuk ndalon asgjë në emër të dashurisë.

Se të gjykosh veten nuk është e rëndësishme, kur vërtet rëndësi ka paqja e brendshme ….

Dhe më në fund mësova … që nuk mund të vdesësh për të mësuar të jetosh.

Uilliam Shekspir

 

Përgatiti Orjona Tresa

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top