FB

February 16, 2021 | 8:40

Hapat që ju ndihmojnë të shpëtoni nga varësia e sheqerit dhe të humbni peshë

Sheqernat mund të krijojnë shumë varësi. Nëse pas ngrënies ose gjatë ditës ndjeni vazhdimisht dëshirën për ushqime të ëmbla, këshillohet të merrni parasysh se si të çliroheni nga kjo skllavëri. Në fakt, sheqernat, përveç që na shëndoshin, mund të jenë edhe të dëmshëm për shëndetin nëse konsumohen në sasi të mëdha. Pa marrë parasysh që ato ngadalësojnë metabolizmin tonë.

Dhe problemi nuk është copa e njëhershme e tortës, ose një akullore, por nevoja e përditshme për të prezantuar diçka të ëmbël.

Ëmbëlsirat, pijet freskuese, nëse ndieni nevojën e vazhdueshme për të marrë këto ushqime çdo ditë duhet të përpiqeni ta hiqni qafe këtë varësi. Këto ushqime të pranishme në jetën tonë krijojnë një formë varësie dhe një nevojë të fortë për t’i marrë, e cila është kryesisht për shkak të një shkaku psiko-emocional.

 5 hapat që ju ndihmojnë të çlironi veten nga varësia e sheqerit dhe të humbni peshë

Kuptoni kur rritet dëshira për sheqer. Për shembull kur jeni të lodhur? Kur je inatosur? Kur je nervoz? Këto janë situatat në të cilat duhet të punojmë. Për të zbutur dëshirën për sheqer, ne duhet të punojmë në rrjedhën e sipërme dhe për këtë arsye të rregullojmë disponimin tonë, të përpiqemi të mos rraskapitemi dhe të shmangim gjithçka që shkakton këto gjendje shpirtërore të dëmshme. Sheqeri nuk e zgjidh problemin tonë.

Punoni me dozat. Eliminimi i tij papritur dhe në tërësinë e tij mund të mos sjellë rezultate të kënaqshme, përkundrazi, mund të gjenerojë vetëm efektin e kundërt. Pra, le ta zvogëlojmë atë gradualisht.

Mos ndjeni uri. Të hash rregullisht është thelbësore sepse nëse ke një krizë urie, në mënyrë të pashmangshme bie në grackën e sheqerit.

Përdorni sheqerna natyral. Për shembull, frutat, frutat e thata dhe të gjitha ato forma natyrale të sheqernave janë mënyra e duhur për të shmangur ato industriale dhe të dëmshme për trupin.

Kombinoni një aktivitet motorik. Nëse doni t’i jepni vetes një pushim të ëmbël dhe me sheqer, të paktën praktikoni sporte. Sheqernat e konsumuara gjatë aktivitetit fizik krijojnë më pak dëme në metabolizëm dhe duke kombinuar dy zakone, një negativ dhe një pozitiv, ne do të shkaktojmë më pak probleme për trupin tonë sesa nëse konsumojmë sheqerna në mbrëmje pas darkës para TV. Koha më e keqe për shkatërrimin e tyre.

 

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top