Mirëqenie

June 11, 2018 | 9:59

Hipnotizimi, çelësi për të humbur peshë…

Për të humbur peshë, ndoshta ju mund të keni provuar një dietë të kufizuar në ushqime, por kjo lloj diete ndoshta kërkon më shumë vullnet sesa thjesht të hahet më pak në baza ditore.

Tashmë, hipnoterapisti dhe trajneri personal i Londrës, Rory Z. Fulcher, për herë të parë ka bashkuar parimet e hipnozës dhe agjërimit, në librin e tij të ri dhe ai beson se këto të dyja janë zgjidhja ideale kur bëhet fjalë për rënien nga pesha.

Në librin e tij, i cili është më i shituri në fushën e dietës dhe të humbjes së peshës, ai shpjegon pse futja e teknikave të hipnoterapisë e bën këtë të ndryshme nga ndjekja e thjeshtë e dietës me ushqime të kufizuara.

Rory tha për Femail: ‘Në vend që të mbështeten vetëm në sugjerime hipnotike për menaxhimin e peshës, e cila mund të jetë shumë e efektshme, unë i bashkoj këto teknika hipnotike me’ agjërim të përhershëm ‘, që është një rezultat i provuar.

Vetëm agjërimi është i mahnitshëm për djegien e yndyrnave, por duke e kombinuar atë me hipnozë, ju mund të ndryshoni qëndrimin tuaj dhe besimet për të përmirësuar vullnetin tuaj dhe për të rritur motivimin e humbjes së peshës dhe për të përfituar sa më shumë nga ajo.

Libri i tij është plot truke mendore dhe strategji të nxjerra nga hipnoza që iu ndihmojnë për të qëndruar në rrugën e duhur.

Lexoni më tej për të gjetur truket që mund të ndihmojnë në humbje peshe.

Përdoreni vullnetin si një muskul

Vullneti është si një muskul dhe si një muskul mund ta forconi atë duke e përdorur. Shumica e gjërave që mund të bëni janë koncepte relativisht të thjeshta, të tilla si puna aktive për t’u ulur drejt. Lërini vetes një shënim në vendin ku uleni, për t’iu kujtuar që të uleni drejt. Përdorni vullnetin tuaj për ta bërë këtë për aq kohë sa të mundeni.

Të ballafaqoheni me reflektimin tuaj

Nëse shikoni çdo ditë veten në pasqyrë, pamjen e përparme dhe në profil, do të shikoni përmirësimin e trupit me planin që keni zgjedhur të ndiqni.

Largoni dëshirat

Nëse dëshironi diçka, mos u përfshini menjëherë nga impulset tuaja. Bëjeni veten të presë për 20 deri në 30 minuta. Duke e bërë këtë, do të arrini të gjeni atë ndjenjë të brendshme në kokë, pasi e gjitha është një ndjenjë. Nuk është një dëshirë e varësisë. Ju nuk jeni të varur nga ëmbëlsira. Pra ri-përcaktoni mënyrën se si i referoheni këtyre ndjenjave.

Jepini vetes një pikë përfundimtare

Ne na pëlqen që gjërat të kenë një fund përfundimtar, një pikë mbyllëse. Diçka që na tregon se kjo gjë që po bëjmë tani ka mbaruar. Pra, si e dini kur keni mbaruar së ngrëni?

Një mënyrë e shkëlqyer për t’i dhënë fund ngrënies është pastrimi i dhëmbëve pas darkës. Ky është ‘Fundi’ juaj. Pasi të keni larë dhëmbët tuaj, ju keni mbyllur ciklin tuaj të ngrënies për atë ditë.

Mësoni të urreni ushqime të caktuara

Nëse keni një lloj ushqimi që dëshironi ta ndaloni të ngrëni, por nuk mund të arrini ta bëni vetëm me vullnetin absolut, atëherë mund të përdorni një teknikë psikologjike të njohur si terapi aversion.

Mbani fokus pozitiv

Duke u fokusuar në mënyrë aktive në gjërat negative u jep atyre fuqi. Mos vazhdoni të mendoni pa pushim ‘unë nuk do ta ha këtë tortë’. Përqendrohuni në atë që dëshironi, të tilla si: ‘Unë do të rri pa ngrënë deri në orën 14 të ditës së sotme’.

Pastaj ju ‘nuk do të hani tortë’, por pa pasur nevojë të mendoni për të drejtpërdrejtë. Të hiqni dorë nga ndonjë fokus negativ dhe ta zëvendësoni atë me diçka më pozitive shpesh ua bën jetën tuaj shumë më të lehtë.

 

Burimi / dailymail.co.uk

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com