Këshilla & Arsye

June 11, 2018 | 9:13

Sjelljet që tregojnë se jeni një punonjës problematik

Punonjësit problematikë nuk janë vetëm irritues, ato gjithashtu mund të jenë financiarisht të drenazhueshëm për një biznes. Hulumtimet tregojnë se këta punonjës mund t’i kushtojnë një organizate deri në 8,000 dollarë në ditë duke ulur besimin, duke reduktuar prodhimin dhe inovacionin, duke ulur motivimin dhe kohezionin e grupit të tyre të punës, sipas Qendrës për Lidershipin Krijues.

Për të përcaktuar nëse jeni një punonjës problematik, reflektoni mbi sjelljen tuaj. Në një studim të botuar kohët e fundit, CCL kërkoi një mostër prej 214 udhëheqësish anembanë globit për të karakterizuar punonjësit e problemeve.

Përgjigja nr. 1 ishte performanca e dobët e punës, e ndjekur nga një paaftësi për të punuar mirë me të tjerët.

Këtu janë pesë sjelljet më të përhapura të punonjësve problematikë dhe se si ata sillen në vendin e punës:

  1. Performanca e dobët e punës
  2. Nuk punon mirë me të tjerët
  3. Nuk pranojnë kritika, këshilla apo feedback
  4. Rezistent ndaj ndryshimeve
  5. Asnjëherë nuk mbajnë përgjegjësi.

 

Burimi / scan-tv.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com