Dëshmi

October 14, 2020 | 8:19

Histori motivimi, kur jeta ‘të përplas’ dhe kur suksesi qëndron pas një dështimi

 

Jeta do t’ju tregojë sa herë të jetë e nevojshme, derisa të jeni gati të merrni gjithçka që është për ju. Kjo është një histori frymëzimi për këdo gjendet para një dështimi apo rrëzimi sfidash në jetë. E rëndësishme është të tregoheni të gatshëm për të mos i kthyer rrugën vetes dhe të mposhteni nga këto situata.

1

Në moshën 5-vjeçare humbet të atin.

16 vjeç ndaloi së studiuari.

Në moshën 17-vjeçare kishte humbur më shumë se 4 punë.

18 vjeç u martua.

Mes moshës 18 dhe 22-vjeçare punoi si shofer dhe dështoi.

U bashkua me ushtrinë dhe u refuzua.

U përpoq të futet në shkollën gjyqësore, por edhe atje u refuzua.

Në moshën 25-vjeçare, gruaja e la dhe i mori dhe vajzën e vetme. Dështoi në përpjekjen për ta rimarrë vajzën.

Në moshën 65-vjeçare doli në pension.

Në ditën e parë të pensionit, qeveria i dha 105 dollarë. Duke parë se nuk mund të mbante as veten në këtë mënyrë, mendoi të bënte vetëvrasje, sepse kishte pasur një jetë të plotë me dështime.

U ul poshtë një peme për të shkruar Testamentin e tij, por kuptoi se kishte diçka që nuk e kujtonte, një recetë që gjyshja i mësoi dhe e shiti derë më derë në vendin e saj.

Në moshën 88-vjeçare, kolonel Sanders, themelues, zbuloi pikërisht këtë rrugë, gatimin! Me dollarët që qeveria i dha, bleu një tigan të thellë, bëri pulë të skuqur, duke përdorur kompaninë Kfc, që e bëri milioner.

Po ti, me një dështim të vetëm dëshiron të heqësh dorë?

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top