Dëshmi

July 4, 2018 | 12:19

Historia e vajzës që flet me kuajt: “Falë tyre ka gjetur dëshirën për të jetuar”

Është historia e marrëdhënieve të veçanta që mund të lindin midis njeriut dhe kafshës, të cilat mund të shkojnë përtej miqësisë, madje duke marrë një karakter terapeutik. Në këtë rast, protagonistët janë kuajt e një ferme të mbarështimit në Bibione, e hapur kohët e fundit, dhe një vajzë 21-vjeçare, Giulia, e cila e mban atë vetë.

Historia e saj u bë e njohur nga një grup nënash, të cilat dëshironin ta tregonin atë në Today.it. Të rinjtë dhe të sëmurët nga një sëmundje autoimune kanë gjetur në dashurinë ndaj kuajve një arsye për të jetuar, për t’ua kushtuar plotësisht veten atyre.

Afërsia me kuaj, si një terapi

Regjistruar në Fakultetin e Shkencave të kuajve në Parma, ajo më vonë hapi qendrën e vet të mbarështimit kushtuar mbrojtjes së kalit dhe krijimin e një marrëdhënieje të veçantë mes fëmijëve dhe kuajve, bazuar në dashuri dhe ndarje. Shumë të rinj që kanë probleme të veçanta gjejnë në këtë vend një moment lumturie dhe freskie për vuajtjet e tyre, nëpërmjet kontaktit që Giulia përpiqet të krijojë midis tyre dhe kalit.

Kafshët e lira

Kuajt në ‘Prince Papeete’ jetojnë të lirë në tufë që ushqehen me barë të mirë gjatë gjithë ditës. Breeder kujdeset jo vetëm për mirëqenien e tyre fizike, por edhe për njerëzit që vijnë në Bibione në kërkim të suportit, duke i mbështetur ata psikologjikisht dhe duke u përpjekur t’i bëjnë ata të harrojnë situatat dhe përvojat e tmerrshme. Nxënësja e re u kujdes për 3 gomarë, dy qengja, katër dhi dhe dy derra, duke organizuar në kuadër të mbarështimit të saj një fermë të vërtetë edukative në dispozicion të fëmijëve të shkollave fqinje. Ajo gjithashtu ka 5 qen që jetojnë me të.

 

Përgatiti: Brikela Daci | Burimi / today.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com