Teste

November 24, 2020 | 9:45

Imazhi që shihni së pari zbulon pikat tuaja të forta dhe të dobëta

Të jesh objektiv ndaj vetes është vërtet e vështirë për shumicën e njerëzve. Sigurisht, është e lehtë të gjykosh të tjerët, por kur bëhet fjalë për të kuptuar se kush jemi në të vërtetë dhe ku qëndrojnë pikat e forta dhe të dobëta personale, mund të jetë e vështirë të përballemi me ato tipare të personalitetit dhe aspektet unike të vetvetes.

Gjërat pozitive ose negative, që janë plotësisht të dukshme për dikë, mund të humbasin më lehtë kur përpiqemi të shohim veten. Nuk ka rëndësi sa i/e zgjuar jeni – të qenit i vetëdijshëm për veten është punë e përafërt për të gjithë ne. Sado e vështirë të jetë, nëse doni të jetoni jetën tuaj më të lumtur, më të suksesshëm, është e rëndësishme të bëni këtë test personaliteti për të kuptuar se cilat janë pikat tuaja personale të dobëta dhe të forta.

E gjitha çfarë duhet të bëni është të shikoni foton më poshtë dhe të përcaktoni imazhin që shihni së pari. Pastaj shikoni se çfarë zbulon ky test vizual për pikat e forta dhe të dobëta personale.

Nëse gjëja e parë që patë ishte…

  1. Fytyra e burrit

Nëse gjëja e parë që keni parë në imazh është fytyra e burrit, atëherë forca juaj më e madhe është aftësia juaj për të qenë objektiv, edhe në situata të vështira. Aty ku shumica e njerëzve do të binin poshtë dhe do të shembeshin në një grumbull lotësh gjatë një krize, ju jeni në gjendje të tërhiqeni për të trajtuar situatën. Kjo është arsyeja pse kaq shumë njerëz drejtohen tek ju, veçanërisht kur ata po kalojnë vetë një periudhë të ngjashme. Ju jeni një forcë që duhet llogaritur dhe miqtë tuaj e dinë këtë.

Sigurisht, nuk jeni perfekt. Askush nuk është. Dobësia juaj më e madhe është mënyra në të cilën ju shkëputeni nga emocionet e vështira. Ajo që dikur ishte një taktikë përballimi për t’ju ndihmuar të përqendroheni në sfidat e kohës është bërë një mënyrë jetese për t’u lidhur vërtet me njerëzit që doni më shumë. Ju keni mjaft ndjenja, por nëse doni të hiqni reputacionin tuaj të mbretëreshës së akullit, duhet të lejoni që t’ia shprehni më shpesh të tjerëve.

  1. Tavolina

Nëse gjëja e parë që keni parë është tavolina, forca juaj më e madhe është aftësia juaj për të dëgjuar dhe kuptuar të tjerët. Ju jeni të shkëlqyeshëm në komunikim, madje edhe me njerëzit që e kanë të vështirë të shprehin mendimet dhe ndjenjat e tyre. Ju nuk jeni një terapist i licencuar, por janë të shumtë ata që ju thonë ta bëni këtë gjë.

Ndërsa komunikimi është forca juaj, veprimi është një anatemë për ju. Ju kënaqeni duke ndihmuar të tjerët të flasin për problemet e tyre dhe asgjë nuk ju bën më të lumtur sesa krijimi i një liste të mirë pro dhe kundër. Ju duhet të mësoni të dëgjoni zorrën tuaj dhe t’i besoni vetes. Ju jepni opsionet tuaja dhe pastaj është koha për të bërë diçka.

  1. Gruaja

Nëse gjëja e parë që ju ka kapur syri është një grua e ulur në karrige duke lexuar, forca juaj më e madhe është intelekti juaj. Ju jeni natyrshëm inteligjent dhe ju pëlqen të shpenzoni çdo shans që merrni për të mësuar informacione të reja në lidhje me gjërat që doni. Ajo që ka rëndësi është se kur vendosni se diçka është e rëndësishme për ju, ju e bëni biznesin tuaj.

Por ju keni edhe dobësitë tuaja. Ju mund të jeni super i zgjuar, por mund të jeni një fëmijë i harruar dhe madje pak i pakujdesshëm kur bëhet fjalë për gjëra që nuk ju interesojnë. Dhe po, kjo mund të jetë gjithçka, nga marrëdhënia juaj në punën tuaj ditore. Nëse doni të mbani një ekuilibër të lumtur dhe harmonik, përpiquni t’i jepni çdo fushe të jetës suaj pak nga vëmendja që i kushtoni prirjes tuaj për të mësuar.

  1. Karrigia

Nëse gjëja e parë që keni parë është karrigia, forca juaj më e madhe është pamja juaj unike për jetën. Ndonjëherë ju jeni një zgjidhës i problemeve dhe herë të tjera ju jeni klloun, duke ndihmuar në heqjen e presionit kur të tjerët stresohen shumë. Ju jeni i pari që ndryshoni këndvështrimin e dikujt dhe zakonisht njiheni për ndriçimin e jetës së njerëzve përreth jush. Askush nuk e di se çfarë do të dalë nga goja juaj. Fatkeqësisht, nuk jeni perfekt. Dobësia juaj më e madhe është paaftësia juaj për t’u përqendruar në ndonjë gjë për shumë kohë. Ju keni ide të shkëlqyera dhe kontribuoni në gjithçka që prekni, por jeni të njohur për dorëzaninë në momentin që humbni interesin dhe për fat të keq nuk mund të ndihmoni por të humbni interesin shumë shpejt dhe shumë shpesh.

 

 

Burimi / https://www.yourtango.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top