Marrëdhënie

August 12, 2020 | 8:06

Ja gjërat për të cilat nuk duhet të flisni kur jeni me pushime

Kur jeni bashkë, veçanërisht nëse jetoni së bashku ose keni një lidhje të rëndësishme, gjetja e ekuilibrit të duhur midis jetës së përditshme dhe momenteve të veçanta mund të jetë mjaft e vështirë. Për këtë arsye është shumë e rëndësishme të dini se si të krijoni momente për t’iu kushtuar vetëm jetës në çift, në mënyrë që të mbusheni me emocione pozitive, duke lënë gjithë të tjerët jashtë.

Kjo mënyrë veprimi, duhet të bëhet edhe me pushime. Në këtë moment që zakonisht i dedikohet relaksimit dhe nevojës për t’u rimbushur me energji është thelbësore që çifti të shmangë ndonjë temë të mprehtë në mënyrë që të mos rrezikojnë të prishin ditët e pushimeve. Ditët duhet të kalojnë për të krijuar kujtime të mira dhe për të sjellë një harmoni të re mes palëve. Për këtë arsye më poshtë janë gjërat që nuk duhet t’i diskutoni kurrë kur jeni me pushime.

Gjërat për të cilat nuk duhet të flisni kur jeni për pushime me partnerin tuaj

Pushimi ka qenë gjithmonë një nga momentet më të shumëpritura. Në fakt, këto janë ditë në të cilat duhet t’i kushtoheni vetëm vetes dhe të largoni vëmendjen nga puna, problemet e përditshme dhe gjithçka që mund të krijojë tension ose pakënaqësi. Ky aspekt, kur jeton si çift, shpesh nënvlerësohet. Ata që kanë shumë besim ose kanë një jetë të përbërë nga rutina dhe angazhime të përditshme, në fakt, përfundojnë të flasin për probleme edhe në ato momente kur duhet të mendojnë për diçka tjetër.

Duke pasur parasysh që zgjidhja e çdo problemi para se të shkoni me pushime nuk është e mundur, duhet të përpiqeni të shmangni trajtimin e disa temave që mund të jenë burim tensioni ose, edhe më keq, të krijojnë diskutime brenda çiftit.

Ja çfarë duhet të shmanget:

Shmangni përballjen për diskutime të së kaluarës.

Diskutimet për faturat dhe pagesat.

Të hartoni lista për gjërat që duhen bërë.

Diskutimet për ish-ët.

Të mendoni për pushimet e ardhshme familjare.

Të trajtoni tema të vështira për të dy.

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top