Këshilla & Arsye

May 22, 2020 | 8:04

Ja pse ‘mashkulli ideal’ është vetëm një iluzion…

A ka mashkull ideal? Dua të them, a ka njerëz ideal? Ah, ky koncept i të qenurit ideal tashmë është i komplikuar nga ana teorike. Imagjinoni nëse fillojmë të bëjmë listën se si është ai partner ideal.

Për të filluar, ideali është ai që ne e konsiderojmë të mirë në mënyrën tonë. Pra, shkencërisht, do të jetë e pamundur të gjesh një gjysmë kaq të mirë. Por ne duam një mashkull ideal, i cili shikon të gjithë shtëpinë, problemin e të gjithëve dhe në fund e sheh se sa efikas është në administrimin e shtëpisë tonë.

Jeta është si një enigmë dhe ne gratë kemi dhuratën e integrimit të pjesëve të ndryshme të këtij bordi, ndërsa shoqëruesit tanë mund t’i shohim vetëm pjesët veç e veç. Në këtë mistik, ne gjithmonë mendojmë se mashkulli ideal është ai që bën atë që ne duam që ai të bëjë dhe ky është gabimi. Është më mirë të dëshirosh një burrë që, me karakteristikat e një mashkulli, mund të na kuptojë me karakteristikat tona femërore.

Në përgjithësi, ne gratë duam të dimë çdo detaj të tregimit, ndërsa burrat duan vetëm titujt dhe nëse janë interesantë, ata do të kërkojnë detaje. Mund të jetë një ushtrim i shëndetshëm për të nënvizuar gjithçka që duhet të thoni në mënyrë objektive dhe në asnjë aspekt të pasigurt, mund të thjeshtojë marrëdhënien dhe të çojë përpara anën e të dyve. Të jesh ideal duket diçka iluzore, por të qenit real mund të jetë një mënyrë e mirë për të dalë nga çmenduritë kolektive ku jetojmë sot.

 

 

Burimi / https://vibee.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top