Dëshmi

June 6, 2022 | 8:15

Japonia do të miratojë pilulën e abortit – por do të kërkohet pëlqimi i partnerit

Vajzat në Japoni mund të detyrohen të kërkojnë pëlqimin e partnerit të tyre përpara se t’u përshkruhet pilula e abortit, e cila thuhet se do të miratohet në fund të këtij viti – tre dekada pasi u bë e disponueshme për gratë në Mbretërinë e Bashkuar.

Nën Rregulloren e Sigurisë së Nënës të Japonisë të vitit 1948, tashmë kërkohet pëlqimi për abortet kirurgjikale – me vetëm disa përjashtime – një mbulim që aktivistët thonë se shkel të drejtat riprodhuese të vajzave. “Në parim ne konsiderojmë se pëlqimi i bashkëshortit është i rëndësishëm, edhe kur një abort shkaktohet nga një ilaç oral,” informoi Yasuhiro Hashimoto, një zyrtar i lartë i ministrisë së mirëqenies, një komision parlamentar në fillim të këtij muaji, në përputhje me Bloomberg.

Aktivistët po u bëjnë thirrje autoriteteve të mirëqenies që të heqin dorë nga rregulli që kërkon që vajzat të marrin pëlqimin me shkrim nga shoqëruesit e tyre më herët se sa një ofrues i kujdesit shëndetësor të mund të përshkruajë një kurs të mjekësisë për abortin. Kumi Tsukahara, një anëtar themelues i Motion for Secure Abortion Japan, përmendi: “‘Pëlqimi i bashkëshortit’ kthehet në një vështirësi kur ka një mosmarrëveshje me partnerin ose partneri e detyron vajzën të paraqesë fillimin në kundërshtim me vullnetin e saj.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi colorsofindia.media

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top