FB

June 6, 2022 | 8:25

Inteligjenca është e trashëgueshme

Inteligjenca është e trashëgueshme. Ky është përfundimi i një studimi të botuar në “Nature Genetics” i bërë nga një grup kërkimi ndërkombëtar (me 200 shkencëtarë) në bazë të informacioneve të marra në më shumë se 21 mijë persona.

Nga studimi doli në pah se diferencat individuale që lidheshin me inteligjencën, i përkasin variacionit të një gjeni, që quhet HMGA2. Në këtë mënyrë, shkencëtarët mundën që të plotësonin një hartë gjenesh, të cilat shtojnë rezistencën e trurit në lidhje me sëmundje të ndryshme neurologjike dhe mendore.

 

Përgatiti: Manjola EREQI  |  Botuar në Revistën “Psikologjia”, Nr. 166

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top