Dëshmi

June 2, 2020 | 11:03

Juliana Dulla: Indinjatë për çfarë dëgjojmë e shohim, për masakra të formës më çnjerëzore

Juliana Dulla, Master Shkencor, psikologe këshillimi, psikoterapiste EMDR, Niv.1

Juliana Dulla, Master Shkencor, psikologe këshillimi, psikoterapiste EMDR, Niv.1

Stop sloganeve të famshme që po mbyllin gojën e femrës në Shqipëri. “Një femër po nuk deshi vetë, nuk e ngacmon asnjë mashkull”;

“Po doli fjala që vajzën e shtantazhon ose e kërcënon një djalë, burrë apo gjysh, e ka merituar, sepse diçka ka bërë”;

“Femra të fut në burg dhe në hasmëri”;

“E kërkoi vetë ndaj po i bëjmë sehir”…

Për sa kohë femra të shihet si burim turpi në familje dhe shoqëri, Ajo do heshtë, sepse ndihet fajtore pa pasur faj!

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top