Në fokus

May 7, 2018 | 10:17

Kellie Maloney: Njerëzit trans nuk duhet të përfshihen në grupin LGBT

Aktivistja Kellie Maloney ka thënë se ajo nuk e konsideron veten pjesë e komunitetit LGBT, duke bërë thirrje për një dallim midis riatdhesimit gjinor dhe seksualitetit.

Ish promotori i boksit gjithashtu pretendoi se komentet për “shumë homoseksualë” në Camden, në veri të Londrës, ishin një përpjekje për t’u mbrojtur nga burrëria e sportit.

Por ajo tha për Robert Peston në ITV se njerëzit trans nuk duhet të futen në të njëjtën kategori si personat lezbikë, homoseksualë dhe biseksualë.

LGB ka të bëjë me seksualitetin tuaj dhe Trans ka lidhje me gjininë tuaj dhe mendoj se është shumë konfuze për publikun e gjerë për ta kuptuar“, tha ajo, duke shtuar se një formulim tjetër mund të rezultojë më pranues për njerëzit.

Zonja Maloney, më parë Frank Maloney, bëri publik tranzicionin e saj gjinor në 2014, duke përfunduar me riemërimin e saj në 2015.

Ndërsa kandidonte për Kryebashkiakun e Londrës në emër të Ukip në vitin 2004, Maloney tha se nuk kishte bërë fushatë në lagjen Camden në Londër për shkak të sasisë së homoseksualëve.

“Nuk dua të bëj fushatë rreth homoseksualëve”, tha ai në atë kohë. “Unë nuk mendoj se ata bëjnë shumë për shoqërinë … ajo që unë kam një problem me ata është rënia në sy e seksualitetit të tyre.

Sot znj. Maloney tha se komentet ishin të gabuara.

‘Komentet e tyre do të më ndjekin për pjesën tjetër të jetës sime,’ tha ajo. “Unë isha duke mbrojtur veten time që isha në botën shumë burrërore të botës së boksit.

“Unë u përpoqa të bëhesha ky ultra-mashkull dhe më vjen keq. E dija se po flisja gabim. Për fat të keq, si një promotor i boksit, goja flet para mendjes”.

Edhe pse po bëhet shumë e lehtë për të ndryshuar gjininë, ajo tha se favorizon një sistem më të relaksuar sesa tranzicioni i saj.

“Unë nuk mendoj se ju mund të zgjoheni në mëngjes dhe thjesht thoni:” Unë dua të jem femër ose dua të jem mashkull “, tha ajo. “Por unë mendoj se në këtë moment sistemi është shumë ndërhyrës”.

Rreshti i vitit 2004 rezultoi nga një intervistë në Hampstead dhe Highgate Express në të cilën z. Maloney tha se kishte një ‘problem me paradat homoseksuale’.

“Unë kundërshtoj duke parë policët në uniformë duke mbajtur duart në publik – kjo nuk është një mënyrë e jetës familjare dhe ne duhet ta mbështesim më shumë familjen”, tha ai në letër.

‘Nëse një polic dhe një police në uniformë po ecnin duke mbajtur duart në publik ata do të tërhiqeshin.

“Unë nuk jam homofob, por në publik le të jetojmë një jetë të rregullt morale – mendoj se kjo është e rëndësishme”.

Vërejtja bëri që Konservatorët Gay të protestonin për dorëheqjen e Maloney-it si një kandidat të Ukip pasi Frank u quajt “një ekstremist i rrezikshëm”.

Përgatiti: Brikela Daci | Burimi / dailymail.co.uk

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com