Mirëqenie

November 19, 2020 | 8:47

Lumturia jonë në këtë botë është ajo dritë që askush nuk do të ketë kurrë të drejtë ta shuajë

Charles Bukowski, shkrimtar

Nuk më pëlqejnë njerëzit e ndërmjetëm, ata që ekzistojnë sot dhe jo nesër, ata që vazhdimisht ndryshojnë idetë e tyre me shpejtësinë me të cilën ndërrojnë rrobat.

download

I dua njerëzit e qëndrueshëm, ata që për ju dinë të jenë të hapur ose të mbyllur, ata që kanë guximin të thonë gjithmonë të vërtetën dhe që gjithashtu e presin atë nga të tjerët.

Dua atë që di gjithmonë se ku të shkojë, që është brenda ose jashtë jetës së të tjerëve, rrugët e mesme lodhen dhe kur jeni të lodhur ndalon për një çast së qeni i lumtur.

I lë flakët te dritat me ngjyra, ato të bukurat me të cilat zbukuroni pemën e Krishtlindjes.

Në miqësi, në dashuri, në jetë duhet të presim gjithmonë dhe vetëm qartësi, sepse lumturia jonë në këtë botë është ajo dritë që askush nuk do të ketë kurrë të drejtë ta shuajë.

Përgatiti Orjona Tresa

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top