FB

November 30, 2021 | 11:56

Lumturia në çift, këshillat për një marrëdhënie të shëndetshme dhe të qëndrueshme

Lumturia në çift nuk është diçka e paarritshme, por ajo duhet të “fitohet”, të pushtohet me sakrificë dhe përkushtim. Shpesh pyesim veten se si ta gjejmë lumturinë në çift, pothuajse sikur të kishte një formulë magjike. Në realitet, nuk ka asgjë nga këto, por ka disa këshilla dhe truke për t’u mbajtur parasysh që mund t’ju ndihmojnë të arrini ekuilibrin e duhur në çift dhe mbi të gjitha ta bëjnë atë të funksionojë në planin afatgjatë. Me vetëdijen se, padyshim, marrëdhënia në çift ndryshon njësoj si ne, kjo është e vazhdueshme.

Jeni kurioz të mësoni se cilat janë këshillat që mund të jenë të dobishme në jetën në çift?

  1. Raporti i çiftit nuk duhet të jetë një valvul lehtësuese
  2. Për të gjetur lumturinë dhe ekuilibrin në çift, thoni gjithmonë të vërtetën
  3. Dashuria duhet të ushqehet vazhdimisht dhe mbi të gjitha të demonstrohet
  4. Nuk ka lumturi në çift pa krahasim dhe dialog
  5. Secili nga dy partnerët duhet të ketë hapësirat e veta
  6. Në jetën në çift duhet të dini të kërkoni falje dhe të dini të falni
  7. Për të arritur lumturinë në çift, harroni përsosmërinë
  8. Ju duhet të ecni gjithmonë në të njëjtën rrugë
  9. Asnjëherë mos e nënvlerësoni rëndësinë e pasionit dhe të mirëkuptimit fizik
  10. Ndonjëherë nevojitet ndihma e jashtme për të rifituar lumturinë në çift.

 

 

Burimi / https://blog.cliomakeup.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top